26 Μαΐου 2014

Η ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ....

Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της εκλογικής αναμέτρησης είναι, τόσο η εκλογική συμπεριφορά των δημοτών ανά περιοχές της Πόλης, όσο και οι συμπεριφορές των συνυποψηφίων (των διαφόρων συνδυασμών), μεταξύ τους. Με τα διαθέσιμα στοιχεία που έχουμε, προκύπτουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα, τα οποία απλώνονται από τις δυσαρεστημένες περιοχές και τα προβλήματα τους, μέχρις και τις ''περιοχές επιρροής'' και τις ''φιλίες'' υποψηφίων που υπήρξαν ή αναπτύχθηκαν.

Σε αυτό το δεύτερο, υπάρχει πολύ υλικό το οποίο θα σας παραθέσουμε σταδιακά, μετά από πραγματική (και όχι κατευθυνόμενη) επεξεργασία. Γιατί από μια πρώτη ματιά, φαίνεται ποιοι υποψήφιοι ''έπαιξαν'' μεταξύ τους και απέναντι άλλων, ποιοι υποψήφιοι ''πριμοδοτήθηκαν '' αφειδώς, ποιοι υποψήφιοι ΄΄θάφτηκαν'' και πολλά άλλα. Θα πει βέβαια κανείς ότι όλα αυτά μας είναι γνωστά. Χρόνια γίνονται και σίγουρα θα εξακολουθήσουν να γίνονται. Ε, ας τα καταγράψουμε, για να τα μάθουν και όσοι δεν είναι ''πονηρεμένοι'' !!!

Ένα μόνο στοιχείο μας λείπει και ψάχνουμε να το βρούμε. Την  ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ των ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ των διαφόρων υποψηφίων.

Ακούσαμε π.χ για υποψήφιο(-α) που πήρε και διέθεσε 11.000 ψηφοδέλτια σταυρωμένα με τον εαυτό του (-της) και έφερε στον συνδυασμό και τον εαυτό του (-της) περίπου 370 σταυρούς. Άλλος (-η) πήρε 6.500 και μετά βίας πήρε 100 σταυρούς. Άλλος (-η) πήρε 2.500 και πλησίασε τους 200 σταυρούς. 

Έχουν και αυτά την ιδιαίτερη σημασία τους ......