28 Σεπτεμβρίου 2014

SUNT LACRIMAE RERUM .....

Εν όψει της άφιξης της τρόικας για τον καθιερωμένο έλεγχο της, έχουν αρχίσει τα συστημικά ΜΜΕ να καλλιεργούν κλίμα θρίλερ, για μια ακόμη φορά. Να σου οι ομαδικές απολύσεις, να σου η κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, να σου και οι αλλαγές στα συνδικαλιστικά , να σου και εκείνο, να σου και το άλλο.

Ταυτόχρονα κάποια από αυτά προβάλλουν, ‘’ τα σχέδια του Αντώνη ’’, τις ‘’ εναλλακτικές προτάσεις του Βαγγέλη ’’, τις " πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου " που έχουν βάλει τα στήθια τους φωνάζοντας δεξιά και αριστερά  ‘’ΟΧΙ’’ ο ένας, ‘’NO PASARAN ‘’ ο άλλος (και ‘’WELCOME” και οι δύο μαζί στους τροικανους, βέβαια) και πολλά άλλα …

Είναι βλέπετε και αυτά τα gallops που δείχνουν αυτά που δείχνουν, οι 180 που (από ότι φαίνεται) δεν μαζεύονται με τίποτα και ο Γενάρης που πλησιάζει όχι απειλητικά πλέον, αλλά σαν επίλογος μιας ιστορίας που δεν ξέρουμε τι θα καινούργιο θα βγάλει.
 
Sunt Lacrimae rerum et mentem mortalia tangunt (Είναι μερικά πράγματα που σου προκαλούν θλίψη), έγραψε ο Βιργίλιος στην Αινιάδα του.
 
Και κάποιοι άνθρωποι επίσης, θα λέγαμε εμείς ......