4 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ !!!

Επειδή μειώθηκαν τα Υπουργεία και στα πλαίσια μείωσης του λειτουργικού κόστους του Κράτους, συστήνονται σε όλα τα Υπουργεία και Θέσεις Αναπληρωτών Γενικών Γραμματέων !!!!  Ναι, διαβάζετε σωστά.

ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ.

Ορίστε η είδηση από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Θέση μετακλητού αναπληρωτή γενικού γραμματέα συστήνεται σε κάθε υπουργείο, ενώ, στα υπουργεία που προέκυψαν από συγχώνευση, συστήνονται ισάριθμες θέσεις αναπληρωτών γ.γ. με τα υπουργεία που συγχωνεύθηκαν, σύμφωνα με άρθρο στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και παρά τις αναφορές του πρωθυπουργού σε ένα διαφορετικό μοντέλο εξουσίας που δεν θα είχε τέτοια χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, προβλέπεται η σύσταση Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, υπό τον υπουργό Επικρατείας.

Το έργο της Γραμματείας είναι ο συντονισμός των ελεγκτικών σωμάτων (ΣΔΟΕ, Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου Υπουργείων). Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ και ο διευθυντής Οικονομικής Αστυνομίας θα αναφέρονται και θα ενημερώνουν για τα θέματα αρμοδιότητάς τους και τον υπουργό Επικρατείας. Παράλληλα, στη Γ.Γ. Καταπολέμησης της Διαφθοράς μεταφέρονται με τις αρμοδιότητες, τις υπηρεσίες και τις δομές τους το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων. Θέση γ.γ. συστήνεται για την υποβοήθηση του έργου του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής