9 Μαρτίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ???

 Πορίσματα-φωτιά για υπερτιμολογήσεις στον ΟΛΠ: Προκάλεσαν ζημιά 7 εκατομμυρίων
Μεγάλες υπερτιμολογήσεις για έργα που έγιναν στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά αποκαλύπτουν με τρία πορίσματά τους, οι ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και που προκάλεσαν ζημιά ύψους 7 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

Τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία, στον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις υπεργολαβίες που αφορούν τεχνικά έργα κυρίως στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός, ενώ σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

Πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αρκέστηκαν να σχολιάσουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, που έλαβαν τα πορίσματα θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και πως η έρευνα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά συνεχίζεται.

Τέλος, στα τρία πορίσματα επιρρίπτονται ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο δεν φρόντισε να ελέγξει το κόστος των έργων.
 
Πηγή : http://dexiextrem.blogspot.gr