8 Μαρτίου 2015

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ !!!

 Δεν πρόλαβαν να περάσουν δυο 24ωρα από τη δήλωσή του «έχω και λόγο και φωνή και άποψη σε ό,τι αφορά στην πατρίδα μας. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι μπορεί γεωγραφικά να είμαι στις Βρυξέλλες, αλλά η καρδιά μου είναι εδώ», μετά τη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έριξε μια βόμβα που συνταράσσει... συθέμελα τη Νέα Δημοκρατία.

Λίγα λεπτά αφού ο Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, είχε στείλει και μάλιστα εν μέσω αποθέωσης, σαφές και ηχηρό μήνυμα πως δεν θα εγκαταλείψει την ηγεσία, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος.

Ο Επίτροπος Μετανάστευσης επικαλέστηκε τα καθήκοντά του στην Κομισιόν ως λόγο παραίτησης, ενώ έκανε αρχηγική παρέμβαση κατά την ομιλία του, ζητώντας «να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ» και σημειώνοντας πως πρέπει να αναγνωριστεί πως μεγάλος μέρος του λαού γύρισε την πλάτη στο κόμμα και πρέπει η Συγγρού να σταματήσει να αποδίδει την ήττα στην παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επιθυμώ εδώ να δηλώσω ότι λόγω της συνεχούς ενασχόλησης μου με τα ευρωπαϊκά θέματα, σε καθημερινή βάση και με το βάρος ευθύνης ενός εκ των ισχυρότερων πολιτικών χαρτοφυλακίων της ευρωπαϊκής επιτροπής, θέτω σήμερα στη διάθεση του προέδρου και της παράταξης, την τιμητική θέση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ώστε αυτή, σε αυτό το στάδιο που ακολουθεί, να καλυφθεί από ένα στέλεχος που θα είναι κοντά και καθημερινά στον αγώνα της παράταξης μας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Φωτογράφισε» μάλιστα και τον... διάδοχό του, που όπως είπε πρέπει να είναι νέος. «Θεωρώ επίσης, ότι η κάλυψη και της δεύτερης θέσης αντιπροέδρου από έναν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, θα ήταν ουσιαστική και χρήσιμη. Είναι ώρα να γεφυρώσουμε τις γενιές σε αυτήν την παράταξη. Εγώ από τις Βρυξέλλες θα είμαι μαζί σας και εδώ».

Στην ομιλία του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέφυγε και την κριτική για τα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 25ης Ιανουαρίου. «Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού μας γύρισε την πλάτη και πρέπει να το αναγνωρίσουμε, δεν μπορούμε να αποδίδουμε την ήττα μας στην παροχολογία των αντιπάλων μας. Να τελειώσουμε σήμερα με τη φοβική ΝΔ».

Παράλληλα, μίλησε για ένα κόμμα παράταξη, ανοικτό με διεθνές και ευρωπαϊκό κύρος, χωρίς φανατισμούς, οξύτητες και ακρότητες. «Η ΝΔ θα πρέπει έχει ρόλο εθνικού εγγυητή, ο ιδεολογικός άξονας της παράταξης διαχρονικά είναι ο ευρύτερος χώρος της φιλελεύθερης πολιτικής, κοινωνικής και δημοκρατικής κεντροδεξιάς με πειστικό και αξιόπιστο άνοιγμα στον ευρύτερο χώρο του κέντρου», κατέληξε.