7 Μαρτίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ....

Άγκυρα προς Αθήνα: “Μαζέψτε τώρα τον Καμμένο! Είναι ανεύθυνος και προκαλεί…”

                          
«Απαράδεκτες» και «προκλητικές» χαρακτηρίζει η Άγκυρα τις «τις δραστηριότητες και δηλώσεις» του Έλληνα υπουργού  Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, που εξέδωσε το μεσημέρι του Σαββάτου το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι «ο υπουργός Άμυνας από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα του έχει μία προκλητική συμπεριφορά απέναντι στην Τουρκία, και αυξάνει την ένταση στο Αιγαίο».

Η Τουρκία καλεί, μάλιστα, την ελληνική κυβέρνηση να ελέγξει «την ανεύθυνη αυτή συμπεριφορά το ταχύτερο δυνατόν», τονίζοντας πως «είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων θα αυξήσουν την ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο».

«Η κατάσταση αυτή θα ζημιώσει την ανάπτυξη των σχέσεων και θα δυσκολεύσει την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», προσθέτει το τουρκικό ΥΠΕΞ, σημειώνοντας παράλληλα ότι
η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.


«Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την ανάγκη να αξιοποιήσουμε τους υπάρχοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, για την λύση των προβλημάτων στο Αιγαίο», καταλήγει η ανακοίνωση.