25 Απριλίου 2015

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ...

Έχουν ενδιαφέρον οι δύο δημοσκοπήσεις αυτού το Σαββατοκύριακου, τόσο στο ΒΗΜΑ, όσο και στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Με βάση τα ευρήματα τους, πάνω από το 50% έχει την άποψη ότι η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και πάνω από το 65%  εκτιμά πως είναι υπαρκτός κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. Ένα ποσοστό περί δηλώνει ότι 70% θέλει την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Το 39% είναι ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το ίδιο ποσοστό πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις της. Το 64% διαφωνεί με τις πολιτικές της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό, το 77% διαφωνεί με την αποφυλάκιση του Ξηρού, ενώ το 32% διαφωνεί με τις αλλαγές στην ΠαιδείαΚαι στις δύο ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται κοντά στο 36%, ενώ τα  υπόλοιπα κόμματα, είναι λίγο - πολύ στα ποσοστά τους.

Διαβάζοντας από την πλευρά ενός απλού ενδιαφερόμενου αναγνώστη, βλέπεις τη κατάσταση που είναι διάχυτη παντού. Κανείς δεν θέλει να χρεωκοπήσουμε, οι περισσότεροι θέλουμε την παραμονή μας στην Ευρώπη και το Ευρώ, δεν συμφωνούμε με τις τακτικές Βαρουφάκη και τις στρατηγικές της συγκυβέρνησης, αλλά όμως δεν βλέπουμε και σοβαρή εναλλακτική πολιτική λύση.

Και αυτό το τελευταίο είναι που πρέπει να προβληματίζει. Δεν υπάρχει σοβαρός πολιτικός αντίπαλος για την συγκυβέρνηση, σήμερα. Και αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Για όλους και για όλα.