18 Απριλίου 2015

ΑΠΑΓΟΗΤΕΥΣΕ Η ΧΤΕΣΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ PAUL KRUGMAN

Χτες ο νομπελίστας οικονομολόγος  PAUL KRUGMAN έδωσε στην Αθήνα διάλεξη με θέμα ‘’ EUROPE- WHAT NEXT? ‘’Η εκδήλωση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής και παρευρέθηκαν πολλοί επίσημοι (Όπως Σημίτης, Στρατούλης, κ.α.) και πολύς κόσμος. To panel αποτελούσαν ο πρώην υπουργος οικονομικών ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣ και ο δημοσιογράφος κ.ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΙΜΑΣ σαν συντονιστής.

Στην εισήγηση του ο κ. ΑΡΣΕΝΗΣ προλόγισε τον κ. KRUGMAN και μίλησε για το κακό ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ και για την κακή ΕΥΡΩΠΗ που φταίει για το χάλι της ΕΛΛΑΔΑΣ. Και εκεί πολλοί από το ακροατήριο έπεσαν από τα σύννεφα !!!  Ο Αρσένης ήταν ο κεντρικός υπεύθυνος ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ της δεκαετίας του ’80 που με τον αλόγιστο ΔΑΝΕΙΣΜΟ, ΣΠΑΤΑΛΗ, ΑΘΡΟΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, άρχισε η υπονόμευση και η ΔΙΑΛΥΣΗ της Ελληνικής οικονομίας.
 
Από την άλλη, στην ομιλία του ο κ. ΚRUGMAN ήταν γενικόλογος χωρίς να μπει καθόλου στο βάθος του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ. Είπε βέβαια ότι αν η ΕΛΛΑΔΑ το 2009 ήταν εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ θα είχε ΔΙΑΛΥΘΕΙ όπως η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ το 2001. Μίλησε γενικά για τις αδυναμίες του Ευρωπαϊκού συστήματος και ότι η επιστροφή ΤΩΡΑ στην δραχμή θα είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ . Για τις ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ το πέρασε φευγαλέα και είπε ότι δεν θα πρέπει να αντιστραφεί η λιτότητα που έχει εφαρμοστεί έως τώρα στην Ελλάδα αλλά χρειάζεται να ‘’μην συνεχιστεί" και ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδος –Ευρώπης. 

Ακολούθησαν ερωτήσεις με το κοινό, με συντονιστή τον κ. Τσίμα που ήταν τεχνικής φύσεως οι περισσότερες. Στην ερώτηση που έκανε ο αντιπρόεδρος της βουλής Μητρόπουλος  ΄΄ τι προτείνετε να κανουμε έντιμο συμβιβασμό ή έξοδο από το ευρώ ‘’, πήρε την απάντηση από τον Krugman ότι η έξοδος θα είναι KOΛΑΣΗ και ότι θα πρέπει να επιλεγεί ένας έντιμος συμβιβασμός.