3 Μαΐου 2015

ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΛΑΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΕΩΝ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΣΟΚ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την ότι προσπαθεί να «βάλει χέρι» στα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ), με την τροπολογία που θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Η Χαριλάου Τρικούπη ζητά την απόσυρση της σχετικής διάταξης και την αναζήτηση πόρων από άλλες πηγές και υποστηρίζει ότι «είναι σαφές ότι αναλαμβάνει για ακόμα μια φορά σοβαρές ευθύνες απέναντι στους ασφαλισμένους».

«Η ενέργεια αυτή δημιουργεί μείζον θέμα, μιας και το ΑΚΑΓΕ που τροφοδοτείται και με εισφορές των συνταξιούχων, ιδρύθηκε και προορίζεται για την χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων μετά το 2019 και την ομαλή συνταξιοδότηση των ερχόμενων γενεών.

Οι εισφορές των συνταξιούχων στο ΑΚΑΓΕ την περίοδο 2015-2018 είναι κρίσιμες για τη στήριξη των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης από το 2019 οπότε και αυξάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις, οι υποχρεώσεις των ταμείων. Το ΑΚΑΓΕ εκφράζει δηλαδή την έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους συνταξιούχους των επόμενων ετών.

Τώρα η Κυβέρνηση ανίκανη και αδύναμη να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του συστήματος υπονομεύει και το μέλλον του.

Που είναι αλήθεια οι εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις για τις 24 εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, για τις οποίες οι γνωστοί τηλεμαϊντανοί του Υπουργείου μας διαβεβαίωναν ότι σύντομα θα γίνουν πράξη;».