9 Ιουνίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ !!!!

Έπειτα από την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ο Γιάννης Θεωνάς είναι ο νέος Διοικητής του ΙΚΑ. Η παραίτηση υπεβλήθη στις 2 Ιουνίου και την έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης. Ο κ. Σπυρόπουλος επικαλέστηκε σχετικά με την παραίτηση του προσωπικούς λόγους, ενώ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι το τέλος του μήνα όπως του ζήτησε ο κ.Στρατούλης.

Ο αναπληρωτής υπουργός αφού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα διοικητή για την άψογη συνεργασία τους ζήτησε από τον κ.Σπυρόπουλο να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι να ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για τον ορισμό του νέου διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο κ. Στρατούλης πρότεινε για νέο διοικητή το Γιαννη Θεωνά ο οποίος είναι οικονομολόγος στο επάγγελμα, πρώην ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ενώ στο παρελθόν κατείχε θέσεις ως στέλεχος στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας και ως γενικός γραμματέας στη ΓΣΕΕ.
Με τα νέα δεδομένα η διοικήση του ΙΚΑ διαμορφώνεται με τον Γιάννη Θεωνά στη θέση του διοικητή, και τους Γιάννη Δούκα, Διονύση Καλαματιανό και Βασιλική Τριανταφυλλίδη στις θέσεις των υποδιοικητών.