5 Ιουνίου 2015

Ο ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ : ΕΚΛΟΓΕΣ ....

Απόλυτα κατηγορηματικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας τις απαιτήσεις των δανειστών μας για να κλείσει η διαπραγμάτευση, δηλώνοντας πως τα συγκεκριμένα μέτρα δεν πρόκειται να περάσουν.
Μιλώντας στον "ΑΝΤ1" ανέφερε ότι οι πιστωτές απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση μεταξύ άλλων, την μείωση των δαπανών για το ασφαλιστικό κατά 1% του ΑΕΠ ετησίως, προκειμένου να εξοικονομηθούν ετησίως 1,8 δις ευρώ ετησίως.
 
Αυτό σημαίνει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να μειωθούν κύριες και επικουρικές συντάξεις, να καταργηθεί το ΕΚΑΣ, αλλά και τα οικογενειακά και προνοιακά επιδόματα. Ο  Στρατούλης υπογράμμισε πως στην ουσία μας ζητούν να έχουμε συντάξεις 300 ευρώ και επικουρικές 30 ευρώ, γυρίζοντας μας σε ένα Μεσαίωνα εργασιακό και κοινωνικό και συμπεριφέρονται απέναντι στη χώρα μας σα να ήταν αποικία.
 
Ο Στρατούλης υπογράμμισε πως αυτά τα μέτρα που προτείνονται δεν θα περάσουν όχι μόνο από τη κυβέρνηση, αλλά και από το σύνολο του ελληνικού λαού. Μάλιστα τόνισε επανειλημμένως πως αν οι πιστωτές μας δεν κάνουν πίσω, τότε η λύση θα είναι η προσφυγή στις κάλπες προκειμένου ο ελληνικός λαός να εκφράσει με τον πλέον επίσημο τρόπο την θέληση του.