5 Ιουνίου 2015

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.

Εγκλωβισμένη η κυβερνητική συνιστώσα των ΑΝ.ΕΛ. προσπαθεί να δει τι θα κάνει τώρα. Για αυτό, εν μέσω των ραγδαίων εξελίξεων στη διαπραγμάτευση και εν όψει της ενημέρωσης που θα παρέχει στη Βουλή ο πρωθυπουργός, ο Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του στις 17:30 την Παρασκευή. Και έβγαλε και μια πατριωτική ανακοίνωση :


'' Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κινούμενη στο πλαίσιο της εντολής που πήρε στις 25 Ιανουαρίου, θα διαπραγματευθεί μέχρις εσχάτων για μια πραγματικά επωφελή συμφωνία στο όνομα και για λογαριασμό του ελληνικού λαού.

Είναι, όμως, προκλητικό και πολιτικά άηθες το να επιχαίρει και να σιγοντάρει την άκαμπτη και ιταμή στάση των δανειστών η εγχώρια συμμαχία των προθύμων, δηλαδή τα κόμματα που υλοποίησαν άνευ όρων μνημονιακές πολιτικές όπως η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ακραιφνή νεοφιλελεύθερο κομπάρσο του Ποταμιού, που βρίσκεται σε μόνιμη κρίση παραληρηματικού βοναπαρτικού μεγαλείου και φαντασιώνεται αποστασίες.

Καλό είναι να μη βιάζονται τα μέλη της συμμαχίας των προθύμων και να μην προεξοφλούν νέα μνημόνια. Οι Έλληνες πολίτες ψήφισαν παραμονή στο ευρώ με αξιοπρέπεια και βιοτικό επίπεδο ευρωπαϊκής χώρας. Και εξέφρασαν την έντονη απαρέσκειά τους στον ραγιαδισμό των "yesmen" απέναντι σε όλες τις παράλογες και παρανοϊκές αξιώσεις των δανειστών. ''