30 Νοεμβρίου 2014

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΤΑΤΑ ΤΟΥ ....

‘’Έγραψε’’ πάλι ο Αντώνης με το ευφυολόγημα του, που του τα γράφουν άλλοι, βέβαια. ‘’ Το πιο πυκνό σκοτάδι είναι λίγο πριν χαράξει ‘’, δήλωσε σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο ‘Έθνος της Κυριακής. Μόνο που αυτό το γνωστό τσιτάτο για το σκοτάδι και το χάραμα, δεν μπορεί να αποτελεί ευφυολόγημα.

Είναι μια πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες νέους, που είναι αμφίβολο πότε θα μπορέσουν να δουν να χαράζει.

Είναι μια πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες που, στο χάραμα της ζωής τους είναι στο σκοτάδι.

Είναι μια πραγματικότητα για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, οι, οποίοι δεν θα ξαναδούν το χάραμα.

Εμείς θα θυμίσουμε στον Αντώνη και ένα άλλο ‘’ Ο γάιδαρος πριν ψοφήσει κa……νει’’. Και ότι καταλάβει .....

Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!!

Πραγματικά απίστευτες δηλώσεις έκανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τουρκικό κανάλι.

Ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε “Εθνική κληρονομιά” τους τέσσερις αιώνες τουρκικής κατοχής ,στη δημοσιογράφο Asligul Atasagun για το κανάλι Turkish TV- Cine5.

Πιο συγκεκριμένα:

” Όχι μόνο ένα τζαμί, αλλά και η οθωμανική κληρονομιά στην Ελλάδα είναι μέρος της εθνικής μας κληρονομιάς” ανέφερε ο Αντιπροέδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος

Τι δήλωσε για το τζαμί στην Αθήνα

“Ναι, σαφέστατα. Ένα τζαμί ως δημόσιο έργο, ως δωρεά του κράτους προς τη μουσουλμανική κοινότητα στην Αθήνα. Διότι μιλάμε για μια δημόσια οντότητα, όχι για μια ιδιωτική πρωτοβουλία. Μιλάμε για μια δημόσια νομική οντότητα και για τις σχετικές υποδομές για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών της μουσουλμανικής κοινότητας στην Αθήνα. Αυτό είναι κάτι προφανές και απαραίτητο για κάθε ευρωπαϊκή, σύγχρονη και χωρίς προκαταλήψεις κοινωνία.”



Πηγή : http://www.hellas-now.com

29 Νοεμβρίου 2014

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΜΑΞΙΜΟΥ.

Νέα δεδομένα στο πολιτικό χάρτη δημιουργεί πλέον το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι και ο Τιτανικός της συγκυβέρνησης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται αναπόφευκτα στην κορυφαία μάχη για τη συγκυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση.

Έτσι, ενώ λοιπόν η  συγκυβέρνηση και προσωπικά ο Σαμαράς διεμήνυαν πως μέχρι το τέλος του 2014 η χώρα θα κατάφερνε να ξεφύγει από τον ιστό των μνημονίων και τη μέγγενη της τρόικας και τα πρωτοπαλίκαρα της επικοινωνίας του Μαξίμου διέρρεαν με έμφαση ότι, η Ελλάδα θα έδιωχνε το ΔΝΤ , ήρθε η φάπα των εταίρων μας, με αποτέλεσμα Σαμαράς – Βενιζέλος να βρεθούν στα σχοινιά.

Τις τελευταίες ώρες έγινε ξεκάθαρο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν δείχνουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν, ζητούν απίθανα πράγματα και φυσικά η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να εισέλθει σε μία νέα συζήτηση. Αυτή της παράτασης του μνημονίου.
Και εδώ είναι το μεγάλο παιχνίδι συγκυβέρνησης – τρόικας.

Στην Κομισιόν έχει περάσει η γερμανική θέση για παράταση έξι μηνών στο μνημόνιο, κάτι που η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά εν όψει της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Πολύ περισσότερο μάλιστα εάν πάει σε πρόωρες, αναγκαστικές εκλογές. Όσα διλήμματα κι εάν βάλει ο Σαμαράς, πολύ δύσκολα θα πείσει τους πολίτες, όταν το μνημόνιο έχει παραταθεί επί ένα εξάμηνο και με τους πιστωτές να πιέζουν αφόρητα για νέα μέτρα.

Με τη παράταση του ένα μήνα, που θέλει η Αθήνα, τότε Σαμαράς και ο Βενιζέλος πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να θέσουν το δίλημμα για πολιτική σταθερότητα και να καταφέρουν να πείσουν την πλειοψηφία των ανεξάρτητων βουλευτών, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Όμως, εάν η παράταση τελικά είναι εξάμηνη, τότε θεωρείται απίθανο να εκλεγεί Πρόεδρος από την παρούσα Βουλή και το πιθανότερο θα είναι να οδηγηθούμε σε πρόωρες εθνικές εκλογές.

Εν κατακλείδι, ο Σαμαράς παίζει κυριολεκτικά τα ρέστα του στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Εάν επιτύχει η παράταση του μνημονίου να είναι για ένα μόλις μήνα, τότε οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ξεκινήσουν τον Φεβρουάριο. Διαφορετικά, όλα είναι ανοιχτά …

28 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΑΠΤΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!!

Και για να είσαστε ενήμεροι, σας λέμε ότι στο εβδομαδιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Metron Analysis (για την εφημερίδα Παραπολιτικά), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 24% τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 20,5%. (!!!)

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,5% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,8% και στην πέμπτη θέση έρχεται το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 4,6%. Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 4,5%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν εισέρχονται στη Βουλή με ποσοστό 2,7%.
Ομοίως και η ΔΗΜΑΡ που συγκεντρώνει μόλις μία ποσοστιαία μονάδα.

Με άλλα λόγια η ΝΔ ανακάπτει και έχει μια πολύ μικρή διαφορά 3,5 ποσοστιαίων μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί δυστυχώς δεν μπορούμε να γράψουμε αυτό που μας έρχεται να γράψουμε …  Συγνώμη….
 

ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ….

Σήμερα αρχίζει και ξεκαθαρίζει τι σημαίνει η ‘’ μικρή παράταση δια τεχνικούς λόγους ‘’, που μας είπανε χτες οι κ.κ. Βαγγέλης και Γκίκας. Οι δανειστές τους διεμήνυσαν ότι μπορεί να έρθουν για καμία βόλτα, εάν :

(1). Αυξηθούν οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. και ειδικά ο συντελεστής 6,5% σε 8% έως 10% για τον τουρισμό, προκειμένου να βρεθεί το ζεστό χρήμα για την κάλυψη μέρους του δημοσιονομικού κενού, που η Τρόικα εκτιμάει ότι έχουμε. Ας σημειωθεί ότι στον συντελεστή αυτόν υπάγονται ακόμη :

-τα φάρμακα
-οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία
-οι θεατρικές παραστάσεις
-τα βιβλία
-οι εφημερίδες και τα περιοδικά

(2). Πάγωμα (τυχόν) αυξήσεων συντάξεων στη διετία 2016- 2017. Σημειώνεται, ότι για να γίνει αυτό απαιτείται νομοθετική διάταξη, με την οποία θα παραταθεί το πάγωμα που ισχύει ως το τέλος του 2015.

(3). Αύξηση των ελάχιστων ετών ασφάλισης στα 20 από 15 έτη .

(4). Αλλαγές στους συντελεστές με τους οποίους θα υπολογίζονται από το 2015 οι συντάξεις. Πρόκειται για τους συντελεστές που προβλέπει ο τελευταίος ασφαλιστικός νόμος (Λοβέρδου- Κουτρουμάνη) και με βάση τις νέες μειώσεις που απαιτεί η Τρόικα, υπολογίζεται ότι οι κύριες συντάξεις από το 2015 θα κουρευτούν κατά 15- 20%.

(5). Κατάργηση όλων των συντάξεων κάτω από τα 62 έτη ηλικίας και μάλιστα ΑΜΕΣΑ, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι ΔΕΝ θα εξαιρεθούν ούτε όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

(6). Αλλαγές στον (ήδη πολλαπλά αλλαγμένο) νόμο για τις ρυθμίσεις δόσεων οφειλών προς την εφορία και τα ταμεία.

Ας σημειωθεί ότι ο  Γκίκας εξερχόμενος από την σημερινή συνάντηση ρωτήθηκε αν ισχύουν οι πληροφορίες για αύξηση του ΦΠΑ και αρκέστηκε αμήχανα να δηλώσει: ‘’ Πολλά γίνονται ‘’, ενώ ο Βαγγέλης, ο οποίος συνήθως απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων που περιμένουν στην έξοδο του Μεγάρου Μαξίμου, αυτή τη φορά έφυγε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

ΜΑΣ  ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ  ΤΕΛΕΙΩΣ ….

27 Νοεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ Κον ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ - ΕΝΤΑΥΘΑ.

Αγαπητέ κύριε Αντιπεριφερειάρχα.

Δεν σας γνωρίζουμε, όπως δεν μας γνωρίζετε και εσείς. Και σίγουρα οι δρόμοι μας δεν θα είχαν συναντηθεί ποτέ, εάν δεν είχαμε κάνει μια ανάρτηση σχετικά με την απόφαση 408/2014 του
Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. (http://keratsini-in-out.blogspot.gr/2014/11/blog-post_88.html)
 
Κάποιος αναγνώστης μας (οπαδός της παράταξης σας μάλλον), μας ενημέρωσε για ένα άρθρο σας στην εφημερίδα  ‘’ΑΥΓΗ’’, σχετικά με αυτό το θέμα και μάλιστα είχε τη καλοσύνη να μας το στείλει. Ήταν υποχρέωση μας να το διαβάσουμε και εάν κάτι δεν είχαμε γράψει καλά, να το ανασκευάσουμε. Και αυτό κάναμε.
 
Η αλήθεια είναι ότι τα τρία τέταρτα του ολοσέλιδου άρθρου σας, μας ήταν αδιάφορο γιατί σχετιζόταν με κάποια ‘’επίθεση’’ που (από ότι καταλάβαμε) δεχτήκατε, με αφορμή μια παλιά σας αρθογραφία (από το Μάρτη του 2013), με το οποίο αφορίζατε το θεσμό των Κοιν.Σ.Επ., σε σχέση με την τωρινή απόφαση με την οποία, λίγο – πολύ, ‘’αποδέχεστε’’ (έστω αφαιρετικά) τον θεσμό. Αλλά, αυτό είναι καθαρά προσωπικό σας θέμα.  Το υπόλοιπο όμως ένα τέταρτο του άρθρου σας μας απασχόλησε, δεδομένου ότι σχετιζόταν και με την ανάρτηση μας. Και σε αυτό θα μείνουμε.
 
Εδώ όμως αγαπητέ αντιπεριφερειάρχα, δεν μας τα λέτε καλά. Και ας δούμε το γιατί.
 
Κατ’ αρχήν ο θεσμός των Κοιν.Σ.Επ. ήρθε το 2011 (νόμος 4019/2011 ) εν μέσω κρίσης και μνημονίων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με θερμούς υποστηρικτές τον τότε υπουργό εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, τον σημερινό υφυπουργό εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου και την τότε υπουργό Λούκα Κατσέλη. Άτομα δηλαδή που δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σαν εκ γενετής καπιταλιστές, διώκτες των εργαζομένων, των συνδικαλιστών και  καταστροφείς δομών του δημοσίου.   Για όποιον δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα (εσείς εκτιμούμε ότι το κατέχετε), σημειώνουμε ότι, οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις διακρίνονται στις εξής τρεις κατηγορίες:
 
α) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Ένταξης, οι οποίες αφορούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού.
β) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Κοινωνικής Φροντίδας, οι οποίες αφορούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού - προνοιακού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι, τα βρέφη, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με χρόνιες παθήσεις.
γ) Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συλλογικού και Παραγωγικού Σκοπού, οι οποίες αφορούν την παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών για την ικανοποίηση των αναγκών της συλλογικότητας (πολιτισμός, περιβάλλον, οικολογία, εκπαίδευση, παροχές κοινής ωφέλειας, αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α.) που προάγουν το τοπικό και συλλογικό συμφέρον, την προώθηση της απασχόλησης, την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και την ενδυνάμωση της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης.

Και εδώ υπάρχει η πρώτη παρατήρηση μας. Ξέρετε ιδιωτικές επιχειρήσεις που να παρέχουν τις υπηρεσίες (α) και (β) ? Όσες ασχολούνται με αυτές τις υπηρεσίες είναι κατά κύριο λόγο, είτε Μ.Κ.Ο. είτε επιχειρήσεις, που έχουν πάρει τη ‘’δουλειά’’ από κάποιον δημόσιο φορέα. Για μερικές μόνο από τις υπηρεσίες της κατηγορίας (γ) μπορεί να ισχυρισθεί κανείς ότι παρέχονται από ιδιωτικές επιχειρήσεις.
‘Αρα μια Κοιν.Σ.Επ., για ποια ιδιωτική εταιρία θα πάει δουλέψει ? Και για ποια δουλειά ? 
Για αυτό στο νόμο θεσμοθέτησης τους, υπάρχει η παρατήρηση ότι οι Κοιν.Σ.Επ.,
‘’ Μπορούν να συνάπτουν προγραμματικές συμβάσεις με το Δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.  ‘’.

Ας έρθουμε όμως στο επίμαχο σημείο.  

Στις 15/10/2014, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Πλακιωτάκης,  κάλεσε Αναπτυξιακές Συμπράξεις (όπως είχε γίνει και για τα Τοπ.Σ.Α, εάν σας λένε τίποτα αυτά ) να υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης προκειμένου να συγκροτηθούν περιφερειακοί μηχανισμοί – ένας σε κάθε περιφέρεια – με στόχο την προώθηση των Κοιν.Σ.Επ. και γενικότερα της Κοινωνικής Οικονομίας (ΑΔΑ 7Ν91Λ-ΖΗΒ). Και μάλιστα το ποσόν που αντιστοιχεί στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη που θα αναλάβει αυτό το ρόλο στην Αττική, ανέρχεται σε 5.500.000€ (καλά λεφτά !!!), σε σύνολο 19.500.000€, για όλη τη χώρα.

Οι όροι και προϋποθέσεις του έργο αναφέρονται σε Κοιν.Σ.Επ. πάσης φύσεως και δεν υπάρχει ο διαχωρισμός σε Κοιν.Σ.Επ. που θα απευθύνονται στον Ιδιωτικό ή Δημόσιο Τομέα. Για να ξέρουμε τι διαβάζουμε. Μια πρόταση από οποιαδήποτε αναπτυξιακή σύμπραξη, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, η σύμπραξη δεν μπορεί να πάρει την ‘’δουλειά‘’. Εμείς π.χ. εάν κατεβούμε στην διαδικασία επιλογής με μια άλλη αναπτυξιακή σύμπραξη και κερδίσει η δική σας, μπορούμε με βάση τα όσα αναφέρετε στο άρθρο σας, να διεκδικήσουμε κάθε έννομο συμφέρον μας.

Άρα δεν μας τα λέτε καλά ότι η αναπτυξιακή σύμπραξη που θα συμμετέχει η Περιφέρεια, θα βοηθήσει μόνο Κοιν.Σ.Επ. που θα αναφέρονται στον ιδιωτικό τομέα (!!!). Έχετε κοπεί από τη διεκδίκηση του έργου. Μην κάνετε το κόπο και πάρετε και τους άλλους 17 εταίρους στον λαιμό σας…

Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί ? Καλό δεν θα ήταν αν αναφέρονταν στην απόφαση, έτσι για να τους ξέρουμε και εμείς ? Και σε τι ποσοστό (στη σύμπραξη) θα συμμετέχει η Περιφέρεια, επίσης ? Αφού θα τα μάθουμε έτσι και αλλιώς, γιατί δεν αναφέρονταν στην απόφαση ?

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, στην προσπάθεια σας να βοηθήσετε τον εαυτό σας και την παράταξη σας, κάνατε το λάθος. Δεν ξέρουμε εάν ο Πλακιωτάκης ή οποιοσδήποτε άλλος θα προκρίνει τη σύμπραξη σας να πάρει τη δουλειά, αλλά αυτή ξεκινάει ήδη με πρόβλημα.

Και ένα τελευταίο ερώτημα μας. Υπήρχε λόγος συμμετοχής της Περιφέρειας στην διεκδίκηση ενός τέτοιου έργου, δεδομένης της ιδιόμορφης ευαισθησίας που το χαρακτηρίζει ?  Γιατί  ?

Αυτά και καλή τύχη (στο έργο) να έχετε……..

(Υ.Γ. Θα παρατηρήσατε ότι δεν σας αναφέρουμε καθόλου με το όνομα σας, δεδομένου ότι ο δικός μας σκοπός δεν είναι να σας δημιουργήσουμε προσωπικό ή παραταξιακό πρόβλημα. Ούτε το φύλλο της εφημερίδας που φιλοξένησε το άρθρο σας, δεν αναφέρουμε. Ούτε θα ενημερώσουμε τυχόν ανταγωνιστές σας, στο έργο (!!!). Μην προκληθούμε, όμως .... )