21 Απριλίου 2014

JOBLESS GROWTH !!!!

Κορυφαίος πολιτικός, πατέρας της νίκης, λάτρης της ζωής αλλά και από τους μεγαλύτερους ατακαδόρους στην ιστορία ήταν ο σερ Γουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος  ήξερε πάντα να αποστομώνει τους αντιπάλους του, να αυτοσαρκάζεται και να αποδίδει σε μια γραμμή την ουσία πραγμάτων, που άλλοι χρειάζονται σελίδες για να τα καταφέρουν. Όπως έλεγε και ο ίδιος, ''η ιστορία θα είναι καλή μαζί του γιατί σκόπευε να την γράψει''. Παρ’ όλο ότι χωρίς αυτόν, η Βρετανία θα μπορούσε να έχει καταστραφεί από τον Χίτλερ και ότι εκείνος έκανε τη διαφορά μεταξύ θριάμβου και ήττας, τη στιγμή που ανακηρύχθηκε η νίκη του, οι ψηφοφόροι του γύρισαν την πλάτη. Στις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές στη Βρετανία το 1945, έχασε από τον  Κλέμεντ Άτλι, ο οποίος ας σημειωθεί ότι από το 1942 είχε αναλάβει αναπληρωτής πρωθυπουργός και Υπουργός εσωτερικών του, επειδή αυτός υποσχέθηκε στους Βρετανούς, καλύτερο σύστημα υγείας.
Το συμπέρασμα που καταγράφηκε ιστορικά είναι ότι ο κόσμος ψήφισε με γνώμονα, όχι το ΠΡΙΝ αλλά το ΜΕΤΑ. Αυτά το 1945.
 
Σήμερα, οι περισσότεροι δικοί μας εξακολουθούν να προβάλλουν το τι κάνανε ΤΟΤΕ χωρίς σοβαρές προτάσεις στο τι μπορούν να κάνουν ΑΥΡΙΟ. Απλώς πολλά ''ΘΑ''και ''ΟΤΑΝ''. Και βέβαια καμία κουβέντα για αυτό που ''καίει'' πλέον τις τοπικές κοινωνίες. Την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη.

Οι όποιες αναφορές (από όποιους γίνονται), είναι απλώς αναφορές αόριστης και αφηρημένης ανάπτυξης, χωρίς προτάσεις για νέες θέσεις εργασίας, που χρειάζονται οι πολίτες αυτή την εποχή.

Είναι η υιοθέτηση μιας νέας θεωρίας που έχει αρχίσει να εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Της θεωρίας του Jobless Growth. Ή επί το ελληνικότερο,
 
ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΧΩΡΙΣ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ  ΕΡΓΑΣΙΑΣ.