4 Μαΐου 2014

ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ .....


Και την ώρα που όλος ο κόσμος ασχολείται με τις Δημοτικές, Περιφερειακές και Ευρωεκλογές, οι Γερμανοί με την βοήθεια της συγκυβέρνησης Ν.Δ. & ΠΑΣΟΚ, δουλεύουν μια χαρά, προετοιμάζοντας την επόμενη γενιά ελλήνων μεταναστών και φτηνού εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού για τις επιχειρήσεις τους.

Μία είδηση πέρασε απαρατήρητη από μεγάλα και μικρά Μ.Μ.Ε., γιατί βλέπετε άλλα μας απασχολούν τώρα. Ποιος θα καταγγείλει περισσότερο και ποιος θα υποσχεθεί περισσότερα, με δυνατότερη φωνή.
 
Ακούστε λοιπόν την είδηση. Ο ΟΑΕΔ ανέθεσε την λειτουργία των Πειραματικών Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης σε Γερμανούς, με το αιτιολογικό ότι θέλει να αποκτήσει την τεχνογνωσία τους !!!

Η σχετική συμφωνία έχει υπογραφεί ανάμεσα στον ΟΑΕΔ, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και την γερμανική εταιρία Dekra Akademie. Η συμφωνία προβλέπει ότι ο ΟΑΕΔ παραχωρεί τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό των μονάδων του και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι γερμανοί. Στόχος η εκπαίδευση σε ειδικότητες μαγείρων, επισιτισμού και τουριστικών μονάδων, προκειμένου να δημιουργηθεί εκπαιδευμένη κοινότητα εργατών, έτοιμη προς εξαγωγή !!

Δεν είναι τυχαία η τοποθέτηση του γνωστού Φούχτελ ο οποίος διατυμπανίζει συνεχώς ότι ‘’στη χώρα του υπάρχουν μεγάλες ανάγκες στα επαγγέλματα μαγείρων και ξενοδοχοϋπαλλήλων και πολλές κενές θέσεις πρακτικής άσκησης.’’

Μετά από αυτά αδέλφια, ας πάμε να δούμε τις σημερινές δημοσκοπήσεις, για να δούμε πως τα πάει Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ.