3 Μαΐου 2014

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ?

Σε εξέλιξη βρίσκονται δημοσκοπήσεις σε διάφορους διαδικτυακούς τόπους προκειμένου, ακόπιαστα, αβίαστα και απελευθερωμένα, να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης / δημότης να εκφράζει τις προτιμήσεις του, για τα τρία από τα τέσσερα επίπεδα της πολιτικής ύπαρξη. Εννοούμε βέβαια Δήμο, Περιφέρεια και Ευρωβουλή. (Το τέταρτο είναι η Εθνική Βουλή).

Έτσι και για τα δικά μας μέρη παίζουν διάφορες τέτοιες, εδώ και καιρό. Μια τελευταία είναι σε εξέλιξη και αναμένεται να δώσει τα αποτελέσματα της την επόμενη εβδομάδα.

Θα θέλαμε και εμείς να μπούμε σε μια τέτοια διαδικασία, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε τα μέσα και τις υποδομές να το κάνουμε. (Μεταξύ μας, είμαστε της δουλειάς και ξέρουμε από αυτά, δυστυχώς. Το έχουμε ξαναπεί.). Έτσι, αν και δεν είμαστε fun του τζόγου, θα ρισκάρουμε προβλέψεις αποτελεσμάτων.

Η παράθεση των υποψηφίων γίνεται, με αλφαβητική σειρά, ώστε να μειωθεί το σφάλμα επηρεασμού σειράς και έτσι η ανάλυση της διακύμανσης να εμφανίζει το μικρότερο δυνατό σφάλμα μη ελεγχόμενης διακύμανσης που υπάρχει στον (στατιστικό) πληθυσμό (ANOVA ας πούμε. για όσους κατέχουν από αυτά) !!!!!
Οι προβλέψεις μας  :

ΧΡΗΣΤΟ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ                                      10,10%
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΖΟΥΠΗΣ                                         12,12%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ                       6,66%
ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ                                                 14,14%
ΗΛΙΑΣ ΠΑΤΙΔΗΣ                                                 9,99%
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΛΑΛΕΣ                                         26,26%
ΛΟΥΚΑΣ  ΤΖΑΝΗΣ                                            14,14%
ΔΕΝ ΞΕΡΩ / ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ                                 6,59%



ΠΑΜΕ  ΣΤΟΙΧΗΜΑ  ?