22 Ιουλίου 2014

ΑΔΙΑΒΑΣΤΗ Η ΔΟΥΡΟΥ , Ή ΚΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ?


H νέα περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι «η νέα Περιφερειακή Αρχή δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα. Και ο νοών νοείτω», θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα γενικού και ασαφούς περιεχομένου, στην απερχόμενη διοίκηση Σγουρού. Τόνισε ακόμη ότι από την επομένη της εκλογής της ενημερώνεται και προετοιμάζεται. Ότι μιλά με ένα «κίνημα» (?) περιφερειαρχών με έδαφος κοινής δράσης για ζητήματα που τους απασχολούν.

Ειδικά για τα σκουπίδια δήλωσε ότι είναι άμεση ανάγκη η ριζική αλλαγή φιλοσοφίας για τη διαχείρισή τους και προσθέτει θα πρέπει να μειωθεί ο όγκος τους «μέσα από τη διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, την ανάκτηση και την κομποστοποίηση, χωρίς φαραωνικές εγκαταστάσεις και ΣΔΙΤ,  με τη συμμετοχή Δήμων και Πολιτών.

Θα μας συγχωρέσει η κα Δούρου , αλλά στο σημείο αυτό πιάνεται ανημέρωτη. Δεν έχει προλάβει μάλλον να διαβάσει τις 200 σελίδες του σχεδίου για τον Ενιαίο Κώδικα Αυτοδιοίκησης. Εάν το είχε κάνει, θα διαπίστωνε ότι στα πολλά και διάφορα που περιέχονται σε αυτόν, οι αρμοδιότητες των Δήμων για τα απορρίμματα, περιορίζονται μόνο στη συλλογή και στη μεταφορά τους και καταργείται η δυνατότητα των Δήμων να κατασκευάζουν και να λειτουργούν εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων. Εκτός και ξέρει κάτι ......