19 Ιουλίου 2014

ΕΡΧΕΤΑΙ Η '' ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ '' ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ?

Απορρίφθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αγωγές του δημοσίου κατά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και τραπεζών
 
Picture 0 for Απορρίφθηκαν οι αγωγές του Δημοσίου κατά της Μονής Βατοπαιδίου
 
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης με τις υπ’ αρ. 12953 και 12954/2014 αποφάσεις του απέρριψε τις αγωγές του Δημοσίου κατά της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, τρίτων αγοραστών και τραπεζών, με τις οποίες το Δημόσιο ζητούσε την επιστροφή των ακινήτων που είχαν ανταλλαγεί έναντι παραλιμνίων εκτάσεων της Λίμνης Βιστωνίδας.

Όπως μεταδίδει το romfea.gr, το Πολυμελές Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με εκτενές και εμπεριστατωμένο σκεπτικό έκρινε ότι δεν τίθεται θέμα ακυρότητας των ανταλλαγών.

Επίσης πρέπει να αναφερθεί ότι απορρίφθηκε και το αίτημα του Δημοσίου κατά της Μονής για ηθική βλάβη.

Αυτό δικαιώνει όλους όσους υποστήριζαν ότι η πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή που ξεκίνησε ουσιαστικά από την υπόθεση του Βατοπαιδίου θα αποδειχθεί σταδιακά σε ένα μεγάλο φιάσκο. 

Ταυτόχρονα όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ στην οποία βασίστηκε το μεγαλύτερο κομμάτι της επιχειρηματολογίας του ΠΑΣΟΚ για την κακή διακυβέρνηση της χώρας, κάτι που όπως αποδεικνύεται δεν ισχύει στον απόλυτο βαθμό.

Οι δύο αυτές υποθέσεις ουσιαστικά αποκαθιστούν τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλέξει να μην τοποθετηθεί για όσα γράφονται, λέγονται και ακούγονται για την περίοδο της διακυβέρνησής του.