12 Ιουλίου 2014

ΜΑΥΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ KAI Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΒΑΤΣΟ ....

Πραγματικά Καυτό Καλοκαίρι για τον Σαμαρά και την Νέα Δημοκρατία. Αν και είμαστε στα μέσα του Ιούλη, ο ιδρώτας στάζει στα μέτωπα των ''σχεδιαστών'' του συγκυβερνητικού think tank, παρά τα σύγχρονα κλιματιστικά του Μαξίμου και των πέριξ αυτού, χώρων. Βλέπετε, το μυαλό της συγκυβέρνησης είναι στον Σεπτέμβρη . Ορίστε μερικοί λόγοι για αυτό.

(1). Οι τρωει-κανοί θα μας ελέγξουν και θα αποφανθούν για τα νέα μέτρα που θα μας ρίξουν, το Σεπτέμβριο.

(2). Ο Βενιζέλος θα προσπαθήσει να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ και να επιβιώσει μέσω της ‘’ Δημοκρατικής Παράταξης ‘’ το Σεπτέμβριο (3 του μήνα, παρακαλώ…), με αμφίβολα αποτελέσματα και εξελίξεις.

(3). Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε Δήμους και Περιφέρειες αναλαμβάνουν το Σεπτέμβριο και αναμένεται να αρχίσουν ανένδοτους αγώνες.

(4). Οι ανεξάρτητοι βουλευτές ψάχνονται για την θέση τους και τον ρόλο τους, από το Σεπτέμβριο.

(5). Η ΔΗΜΑΡ , είτε διαλύεται, είτε παύει να δίνει ανοχή στην συγκυβέρνηση (μιας και αυτό δεν της βγήκε), από το Σεπτέμβριο.

(6). Το ΠΟΤΑΜΙ δεν εκλαμβάνεται πια για καλαμπούρια. ''Κόβει'' και ''μαζεύει'' από όλους και μάλιστα με ανέλεγκτη δυναμική, όπως έδειξε και η MRB του Μαύρου.

Ένα είναι βέβαιο. Ο Σεπτέμβριος θα βρει τη συγκυβέρνηση σε κοινοβουλευτική απομόνωση, με τεράστιο αριθμό προβλημάτων και την πλάτη στο καναβάτσο. Λιγότερα από αυτά που είχε ο Καραμανλής το 2009.  Θα τα καταφέρουν άραγε ?


(*  Που είναι οι ωραίες εποχές με τα ‘’ μπάνια του λαού ’’ και τις ολιγοήμερες (!!) διακοπές των υπουργών και λοιπών πολιτικών σε Μύκονους, Πάρους, Κόστα Ναβαρίνα, Χαλκιδικές  και αλλούθε ? Μόνο ο ΓΑΠ τα κατάφερε και σε αυτό. Ο μπαγάσας …. )