18 Αυγούστου 2014

ΡΟΔΑΚΙΝΑ ? ΔΕΝ ΕΧΕΙ .....

Σήμερα το μεσημέρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι αποδεσμεύει περίπου 125 εκατ. ευρώ για τη στήριξη του τομέα των οπωροκηπευτικών της Ε/Ε. Προσέξτε, για όλες τις χώρες της Ε.Ε. Από τη λίστα των αποζημιώσεων όμως μένουν εκτός, τα ροδάκινα !!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ροδακιναΤα μέτρα στήριξης της αγοράς μέσω αποζημιώσεων για την απόσυρση προϊόντων, που εξαγγέλθηκαν,  αφορούν τα καρότα, τις τομάτες, τα λάχανα, τις πιπεριές, τα κουνουπίδια, τα αγγούρια και τα αγγουράκια, τα μανιτάρια, τα μήλα, τα αχλάδια, τα φρούτα του δάσους, τα επιτραπέζια σταφύλια και τα ακτινίδια.

Έτσι, αυτοί που θα ωφεληθούν κυρίως από τη στήριξη αυτή είναι οι μεγάλοι προμηθευτές οπωροκηπευτικών της Ρωσίας, δηλαδή η Πολωνία, η Λιθουανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία.

Σύμφωνα με το υπουργείο από τις σημερινές ανακοινώσεις για φρούτα και λαχανικά που πλήττονται από το ρωσικό εμπάργκο δεν επηρεάζονται τα ήδη ανακοινωθέντα μέτρα για τα ροδάκινα.

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα 18 Αυγούστου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ορισμένα ευπαθή φρούτα και λαχανικά, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζει ότι, τα μέτρα για τα ροδάκινα αποτέλεσαν ξεχωριστή ανακοίνωση από τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης.  Μετά και το ρωσικό εμπάργκο η Ε.Ε. επεξεργάστηκε σχέδιο Κανονισμού για τα ροδάκινα, το οποίο θα παρουσιάσει στα Κράτη Μέλη, την ερχόμενη Παρασκευή 22-08-2014.

Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι αυτά !!!!