1 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

Τι καινούργιο είναι αυτή η ανακίνηση του θέματος της αναθεώρησης του Συντάγματος πρωτομηνιάτικα και μάλιστα να προβάλλεται σαν ειλημμένη η απόφαση του Σαμαρά να χαρακτηρίσει αυτή τη Βουλή αναθεωρητική  ?

Που αποβλέπει άραγε η σχετική πρωτοβουλία του να ξεκινήσει όλη αυτή η διαδικασία, πριν από την έναρξη της νέας Ολομέλειας του Κοινοβουλίου, που ξεκινά τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου ?

Το γεγονός ότι η συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει και τις αρμοδιότητες και τον τρόπο εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη συγκέντρωση ή όχι των 180 βουλευτών για την ανάδειξη του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια, καθώς και για το πρόσωπο που θα προτείνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Σίγουρα κάτι παίζει, με πιθανότερη εκδοχή ο νέος Πρόεδρος να αναλάβει αυξημένες αρμοδιότητες,  με την ενδεχόμενη συνταγματική αναθεώρηση και να έχει ουσιαστικό ρόλο στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της  θητείας του.
Αυτό κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσεις  δέλεαρ για πρόσωπα, όπως ο Κ. Καραμανλής. Μάλλον αρχίζουν οι πολιτικοί ελιγμοί και η εφαρμογή των οδηγιών της Άντζελας. ‘’ Κάνε ότι πρέπει, δώσε ότι πρέπει, εκλογές δεν πρέπει να γίνουν…’’.