7 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ Ή ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ?

Ξεκίνησε σήμερα η επίσημη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και βέβαια με αρκετά ευτράπελα (αναμενόμενα βέβαια σε κάποιο βαθμό) , αλλά,  ευτράπελα στην κυριολεξία. Για γέλια και για κλάματα μαζί, αν και αυτό θα το αφήσουμε να το κρίνετε εσείς. Πάμε να δούμε μερικά από τα ‘’ ευτραπελέ ενσταντανέ ‘’ !!!

Η πρώτη κόντρα που καταγράφηκε ήταν μεταξύ Τζανή και Μαρτάκη. Στην πρόταση του Βρετάκου να τοποθετηθεί πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ο Μαρτάκης, ο Τζανής θεώρησε καλό να τοποθετηθεί με ένα μίνι – ρητορικό , που ούτε λίγο – πολύ εκθείαζε τον χαρακτήρα και την εντιμότητα του Νίκου, αλλά έβγαλε και την πίκρα του για την κατά το παρελθόν συμπεριφορά, απέναντι του. Τι το ήθελε ? Εισέπραξε από τον Μαρτάκη την απάντηση ότι ‘’ δεν δέχεται μαθήματα αριστεροσύνης από τον Τζανή ‘’… Και να σου και ο Βρετάκος που θέλοντας να σιγοντάρει τον Νίκο έκανε την εξής ωραία γκέλα. Ούτε λίγο, ούτε πολύ είπε ότι ‘’ πριν ένα χρόνο που συζητούσε με το Νίκο, δεν του είχε υποσχεθεί καμία θέση, δεδομένων των δημοκρατικών διαδικασιών που εφαρμόζει η παράταξη του ‘’, κ.λ.π.  κ.λ.π.

Έτσι όμως κάρφωσε τον Μαρτάκη, ότι δηλαδή όντας ακόμη στην παράταξη Τζανή (θυμίζουμε ότι ο Μαρτάκης ανεξαρτοποιήθηκε λίγο πριν τις εκλογές) συνομιλούσε μαζί του !!!

Πάει αυτό και περνάμε στο δεύτερο. Αυτό και εάν δε ήτανε. Ηρωίδα η Δαβγιώτη, η οποία αφού βγήκε με την τρίτη ψηφοφορία αντιπρόεδρος του Δ.Σ., στην πρώτη παρέμβαση που έκανε, το θέμα της ήταν ‘’ γιατί δεν επιλέχτηκε η εγγόνα της στους Παιδικούς Σταθμούς !! " Τι το θελε και αυτή ? Άστραψε και βρόντηξε ο Βρετάκος και όλη η ομάδα του. Βλέπετε έχουν στα χέρια τους λίστες ρουσφετιών (ή κατά το παλαιότερον, λίστες θεραπείας αδικιών) που ξεχάστηκαν κατά λάθος (??), κατά την παράδοση – παραλαβή…..

Το τρίτο και ωραιότερο. Στην διαδικασία για τον ορισμό των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, ο Τζανής εκλέχτηκε αναπληρωματικός της Βάγιας !! Κανένα άλλο σχόλιο επί αυτού.....

Και το τέταρτο. Η στήριξη Σαλαλέ σε Τζανή και Μελά. Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο Ζαχαρίας αποτελεί για το Σαλαλέ όχι κόκκινο, αλλά  κατακόκκινο πανί. Συγκεκριμένα,
ενώ οι εκπρόσωποι του Σαλαλέ στο Δ.Σ. είχαν ανακοινώσει υποψηφιότητα για την μία από τις δύο θέσεις αντιπροσώπων που δικαιούταν η Αντιπολίτευση για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής, απέσυραν την υποψηφιότητά τους τελευταία στιγμή και έδωσαν δύο ψήφους στον Μελά και μία στον Τζανή κόβοντας με αυτό τον τρόπο την υποψηφιότητά του Ζαχαρία.  Το "" ΠΑΣΟΚ είναι Εδώ, Ενωμένο Δυνατό '', δεν έπαιξε.
(Σ.Σ. Ζαχαρία, κάτι είχαμε επισημάνει πριν λίγες μέρες. Δεν το έκρινες σοβαρό. Αμ, δεν ήξερες, δεν ρώταγες ?).
 
Είχαμε και άλλα ενδεικτικά του κλίματος και των ισορροπιών που θα επικρατήσουν τους μήνες που θα ακολουθήσουν. Τα κρατάμε για την συνέχεια.... Καλή αρχή πάντως, αν και δεν ξέρουμε πως να χαρακτηρίσουμε το ξεκίνημα. Με το δεξί ή με το αριστερό ?