23 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΑΤΗ 25 ΔΙΣ (!!!) ΜΕ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ .....

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε διώξεις για συστηματική απάτη σε βάρος κοινοτικών πόρων από ομάδα εταιρειών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Στην άσκηση διώξεων σε βαθμό κακουργήματος για απάτη με κοινοτικά κονδύλια, ύψους 25 δισ. ευρώ, προχώρησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, έπειτα από έρευνα πέντε ετών.
 
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έλαβε η δικαιοσύνη, η απάτη «στήθηκε» στα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας» και αφορά επιδοτήσεις που δόθηκαν σε ερευνητικά και πιλοτικά προγράμματα, με τη δικογραφία να περιλαμβάνει τους εκπροσώπους τεσσάρων ελληνικών εταιριών που προκάλεσαν ζημιά εκατομμυρίων ευρώ.
 
Από την αρχική έρευνα, η οποία είχε διενεργηθεί από τη Γενική Διεύθυνση «Κοινωνία των Πληροφοριών και Μέσων Ενημέρωσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι υπεύθυνη για την προαγωγή της ανάπτυξης και χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας μέσω χορήγησης επιχορηγήσεων για την επιλογή προγραμμάτων έρευνας, προέκυψαν ενδείξεις απάτης που συνίσταται στην ανάπτυξη και δραστηριότητα εταιρειών που σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν και δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.
 
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, έχουν προκύψει ενδείξεις και σε βάρος υπαλλήλων της Κομισιόν (μεταξύ των οποίων και Έλληνες) που ενέκριναν αυτά τα προγράμματα.
Οι υπάλληλοι της Κομισιόν προκειμένου να καρπωθούν κάποια από τα εκατομμύρια ευρώ που έδινε η ΕΕ έστηναν τα προγράμματα φωτογραφικά σε ότι αφορά τους όρους, τις προϋποθέσεις και το αντικείμενο, προκειμένου να τα «χτυπήσουν» οι δικοί τους άνθρωποι στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες κοινοτικές χώρες.
 
Για τους υπαλλήλους αυτούς έχει υποβληθεί από την ελληνική πλευρά αίτημα δικαστικής συνδρομής, καθώς λόγω παράλληλης έρευνας που διενεργείται στις Βρυξέλλες υπάρχει εκκρεμοδικία. Αν προκύψουν επιπλεόν στοιχεία τότε η δίωξη θα επεκταθεί και σε αυτούς, πιθανόν και για το αδίκημα της δωροδοκίας- δωροληψίας.
 
Η δικογραφία έφτασε στην Εισαγγελία την 1η Οκτωβρίου και με εντολή του προϊσταμένου της Ηλία Ζαγοραίου, τη χειρίστηκαν οι Εισαγγελείς Χ. Ντζούρας και Γ. Καλούδης οι οποίοι άσκησαν σε βάρος των τεσσάρων νομίμων εκπροσώπων και υπαλλήλων των εταιρειών που εμπλέκονται στην υπόθεση την κάτωθι ποινική δίωξη για απάτη σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, με το συνολικό περιουσιακό όφελος και την βλάβη να υπερβαίνει τα 150.000 ευρώ, πλαστογραφία μετά χρήσεως, από δράστες που ενεργούν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια -με το συνολικό σκοπούμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, από δράστες που ενεργούν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, ενώ η υπόθεση παραπέμφθηκε σε ανακριτή.
 
Βέβαια, ως έχει γίνει και στο παρελθόν, ονοματάκια εμπλεκομένων δεν έχουμε !!! Βλέπετε, δεν είναι βαποράκια, αναρχικοί, καταληψίες, περιθωριακοί, αγανακτισμένοι ή πρεζόνια. Αυτοί είναι ευυπόληπτοι κουστουμάτοι, με άκρες και ψηλά κονέ . Ενίοτε και καθηγητάδες των παιδιών μας. Και μιλάμε για 25 δις ευρώ !!!
 
Ούτε εδώ, ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ..