22 Νοεμβρίου 2014

ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΓΚΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!!!

Οι εκλογές μας έβγαλαν ‘’ζόρικους’’ περιφερειάρχες, οι οποίοι δεν υπακούουν στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς ? Ε, και τι έγινε ? Εμείς είμαστε η εξουσία και άστους να λένε.

Κάπως έτσι σκέφτηκε η συγκυβέρνηση και με ένα νέο σχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος (πάλι Μανιάτης....) για την ανακύκλωση, το οποίο έθεσε σε δημόσια διαβούλευση από τη Τετάρτη,  προσπαθεί να αλλάξει το εύρος των αρμοδιοτήτων των περιφερειακών αρχών για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην περιοχή τους

Έτσι με ένα άρθρο (άρθρο 17)  αλλάζει η διαδικασία έγκρισης των Περιφερειακών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων και η γνώμη του ΥΠΕΚΑ για την έγκριση των ΠΕΔΣΑ, γίνεται πλέον δεσμευτική για τις Περιφέρειες.

Πλέον, ενισχύεται ο ρόλος της εκάστοτε ηγεσίας του υπουργείου περιβάλλοντος, καθώς προβλέπει ότι ο αρμόδιος φορέας σχεδιασμού οφείλει να προβεί, σύμφωνα με τις σχετικές  υποδείξεις, στις απαραίτητες τροποποιήσεις του ΠΕΔΣΑ.  Εν ολίγοις, η γνώμη του ΥΠΕΚΑ για το περιεχόμενο των ΠΕΣΔΑ, από συμβουλευτική γίνεται υποχρεωτική.

Προσθέστε σε αυτά και την απαίτηση της ΚΕΔΕ, (με την οποία συμφώνησε ήδη και ο Οδυσσέας) έτσι ώστε οι Δήμοι να έχουν δικό τους Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (στην προγραμματική περίοδο 2014 – 2020), με φορείς διαχείρισης την ΚΕΔΕ και την ΕΕΤΑΑ και θα δείτε με τι θα ασχολούνται πλέον οι Περιφέρειες !!!

Αμ κυρά Ρένα μου (γιατί για σένα πάει πιο πολύ) , δεν ήξερες, δεν ρώταγες (πως παίζεται το πολιτικό παιγνίδι) ?