19 Δεκεμβρίου 2014

'' ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ '' -> ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΟ ...

Ορίστε το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας !!!  Η πώληση δανείων και ολόκληρων επιχειρήσεων σε επενδυτικά κεφάλαια που εξειδικεύονται στο οριστικό λουκέτο εταιρειών και την εκποίηση – ξεπούλημα των περιουσιακών τους στοιχείων. Ή και στην συγχώνευση  υπερχρεωμένων αλλά σημαντικών επιχειρηματικών κλάδων με μεγάλη συνεισφορά στο ΑΕΠ της χώρας.

Μια μέρα αφότου δημοσιεύτηκε η ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, στην οποία η κεντρική τράπεζα χαρακτηρίζει ως κορυφαία προτεραιότητα την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και προτρέπει τις τράπεζες να προβούν σε ενεργητική διαχείριση του  προβλήματος, η Τράπεζα Πειραιώς πρωτοστάτησε πάλι πουλώντας δάνεια και χρεωμένες επιχειρήσεις στο αμερικανικό fund KKR.

Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δανειστής σε υπερχρεωμένους αλλά υπό προϋποθέσεις βιώσιμους κλάδους με σημαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ, έχει χορηγήσει δάνεια ή ελέγχει σημαντικά ποσοστά μετοχών σε μεγάλες επιχειρήσεις  όπως λ.χ στην ακτοπλοϊα (ANEK, Hellenic Seaways, ΝΕΛ κ.α), την ποντοπόρο Ναυτιλία η οποία κατά πληροφορίες θα έχει σημαντική συμμετοχή στο συγκεκριμένο deal με την KKR, τις ιχθυοκαλλιέργειες, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε ιδιωτικά νοσοκομεία , σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους όπως η MIG , σε εταιρείες ακινήτων (Trastor AEEAΠ),  σε βιομηχανικές επιχειρήσεις (λ.χ Ελληνικά Καλώδια), στις κατασκευαστικές εταιρείες (ΑΕΓΕΚ), και προβληματικές επιχειρήσεις όπως η Sato, η Altec και πολλές άλλες.

Εάν δεν προλάβουμε, σε λίγο, καμία επιχείρηση δεν θα βρίσκεται σε ελληνικά χέρια.