21 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ '' ΕΙΠΑ - ΞΕΙΠΑ ''.

Ένα χαρακτηριστικό εργαλείο των πολιτευτών και πολιτευομένων στη χώρα μας, είναι το
‘’ είπα – ξείπα ‘’. Χρησιμοποιείται (κατά κύριο λόγο) προκειμένου με τη βοήθεια του να βγουν κάποιοι από την αφάνεια τους, ή να τραβηχτούν τα φώτα της επικαιρότητας πάνω τους, ή να φανεί ότι έχουν κάτι να πουν στο δημόσιο λόγο, μιας και δεν έχουν να πουν κάτι άλλο.

Η καθιερωμένη επίσημη έκφραση του ‘’ είπα – ξείπα ‘’ είναι ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ και η αναδίπλωση / υπαναχώρηση, όταν γίνεται επικίνδυνο το ‘’ είπα ‘’, έχει καθιερωθεί ως
‘’ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ’’.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αφορμή το ΧΑΙΚΑΛΗΣ – GATE,  η ανεξάρτητη Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, αναδιπλώθηκε από τις αρχικές της δηλώσεις, λέγοντας, πως ουδέποτε υποστήριξε, πως η υπόθεση Χαϊκάλη είναι στημένη και πως, ουδέποτε υπαινίχθηκε, πως ακόμη και σήμερα ο εμπλεκόμενος στην ανωτέρω υπόθεση, Γιώργος Αποστολόπουλος, παραμένει συνεργάτης του Προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου. Ας σημειωθεί ότι μετά τη αρχική δήλωση Γιαταγάνα, οι ΑΝ.ΕΛ. είχαν εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία γνωστοποιούσαν, πως θα κινηθούν νομικά κατά της Βουλευτού.

Το ίδιο και για παραμόρφωση (!!!)  των δηλώσεών τους κάνουν λόγο τώρα οι δύο ανεξάρτητοι Βουλευτές, Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης, που χθες, σε κοινή τους ανακοίνωση, άφησαν σοβαρές υπόνοιες χρηματισμού κατά τεσσάρων συναδέλφων τους (Σπύρο Λυκούδη, Χρήστο Αηδόνη, Γρηγόρη Ψαριανό και Γιώργο Νταβρή), προκαλώντας την οργισμένη αντίδρασή τους.

Οι δύο Βουλευτές, στη νέα τους ανακοίνωση, τονίζουν, πως δεν είχαν στόχο την απαξίωση συναδέλφων τους, αλλά να «ξεπεράσουν το βαρύ πολιτικό κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, σχετικά με το θέμα της εκλογής Προέδρου» όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν και προσθέτουν:

«Κατόπιν τούτου, δηλώνουμε ότι ανακαλούμε την δήλωσή μας της 19ης Δεκεμβρίου, διότι μόνο έτσι μπορεί να τερματιστεί η διαστρέβλωση των θέσεών μας». 

Είπατε τίποτα ?