28 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΠΕΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ ....

Προτού ακόμα αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Θόδωρος Δρίτσας, ανακοίνωσε ότι η ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Και οι Κινέζοι πανηγυρίζουν.

 «Ο δημόσιος χαρακτήρας του λιμανιού παραμένει, η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ σταματάει εδώ» δήλωσε ο Δρίτσας, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο προκειμένου να ορκιστεί αν. υπουργός Ναυτιλίας.  Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο διαγωνισμός για την πώληση του 67% του ΟΛΠ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ οδεύει προς ματαίωση.

Πανηγυρίζουν οι Κινέζοι για τις δηλώσεις Δρίτσα περί ΟΛΠΝα σημειωθεί ότι η κινεζική εταιρεία Cosco, η οποία διαχειρίζεται τους δύο από τους τρεις τερματικούς σταθμούς του λιμανιού του Πειραιά, είναι ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους για την διεκδίκηση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ.

Όσο και αν αυτό ακούγεται τρομακτικό για την πορεία των αποκρατικοποιήσεων, οι Κινέζοι επενδυτές είναι πολύ χαρούμενοι. Αυτό διότι έχει απομείνει μια μικρή προβλήτα, η προβλήτα νούμερο 1 (οι Κινέζοι διαχειρίζονται τις άλλες δυο μεγαλύτερες) την οποία οι Κινέζοι ούτε χρειάζονται, ούτε θέλουν να πάρουν. Επειδή όμως είναι προς πώληση και για να μη την πάρει κανένας άλλος ανταγωνιστής τους και βάλει πόδι στο λιμάνι, ήταν αναγκασμένοι να δώσουν προσφορά.

Τώρα που δεν θα δοθεί η προβλήτα, οι Κινέζοι γλυτώνουν τα λεφτά και είναι ήσυχοι οτι το λιμάνι το ελέγχουν. Το Δημόσιο βέβαια χάνει τα λεφτά που θα έπαιρνε από τους Κινέζους, αλλά τη σημασία έχει αυτό για τον κ. Δρίτσα; Πέταξε την επαναστατική παρόλα του και ησύχασε. Η χώρα χάνει, αυτός κερδίζει πόντους στο αφελές του ακροατήριο.

Πηγή : http://www.reporter.gr