20 Φεβρουαρίου 2015

ΑΡΧΟΝΤΑΣ Ο ΑΒΡΑΜΟ !!!

Αφήνοντας στην άκρη την απολύτως δικαιολογημένη, σε ανθρώπινο επίπεδο, πικρία του για τη χρησιμοποίησή του από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, έφερε καλά μαντάτα στο μέγαρο Μαξίμου.

avramopoulos-tsipras-proedros-570H Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να χορηγήσει έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,27 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ) στην Ελλάδα για να στηρίξει τη χώρα όσον αφορά την ενίσχυση της ικανότητας της Υπηρεσίας Ασύλου να ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στην εισροή προσφύγων, ιδίως στην περιοχή του Ανατολικού Αιγαίου.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη πέντε κινητών μονάδων ασύλου που θα δραστηριοποιούνται στα παραμεθόρια νησιά της Σάμου, Χίου, Λέσβου και Κω, καθώς και στην Αττική για μια περίοδο 8 μηνών. Οι μονάδες θα εξετάζουν τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλουν οι υπήκοοι της Συρίας στην Ελλάδα μέσω μιας ταχείας διαδικασίας.

Για την απόφαση αυτή ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσε τα εξής: “Με χαρά σας ανακοινώνω ότι, στο πλαίσιο των νέων χρηματοδοτικών μηχανισμών που θέσπισε η Επιτροπή για να στηρίξει τις χώρες που έρχονται αντιμέτωπες με αυξημένες πιέσεις σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης, χορηγούμε περισσότερα από 1,2 εκατ. ευρώ στις ελληνικές αρχές. Αυτή η έκτακτη χρηματοδότηση θα βοηθήσει την Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου στην ενίσχυση της ικανότητάς της να εξετάζει γρήγορα τις αιτήσεις ασύλου του αυξανόμενου αριθμού Σύριων υπηκόων που φθάνουν στην Ελλάδα“.