3 Μαρτίου 2015

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ....

Ο Γιά(ν)νης Βαρουφάκης εξελέγη πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών με κάπου 135.000 σταυρούς, έγινε υπουργός Οικονομικών (παρά τις διαφωνίες του Μηλιού και του Τσακαλώτου), πρόλαβε να… σκοτώσει την τρόικα, έγινε sex symbol, τρώει στη Ράτκα στο Κολωνάκι, έχει κάνει τα νεύρα του Σόιμπλε «κρόσια», οι συνάδελφοί του υπουργοί των χωρών της ΕΕ θα ήθελαν πολύ να τον… δείρουν, οδηγεί super bike και φοράει σχεδόν πάντα το ίδιο Prada σακάκι, με τα πουκάμισα απ έξω. Δεν έχει αφήσει κανένα δημοσιογράφο παραπονεμένο- δίνει ακατάπαυστα συνεντεύξεις και βγάζει ειδήσεις. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, αν έγινε, έγινε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μαρξ και Λένιν, αμφιβάλουμε αν διάβασε, κρίνοντας από την τακτική του.

Σε ένα μήνα, ανάγκασε την κυβέρνηση να τον καλύψει πολιτικά, αλλά το άστρο του άρχισε να ξεθωριάζει πολύ γρήγορα. Προφανώς φταίει η τάση του να υπερ-εκτίθεται, να μην παίρνει τα (σοβαρά) πράγματα στα σοβαρά, να μην συνεργάζεται με τους συναδέλφους του υπουργούς. Οι επικριτές του, που πληθαίνουν με μαθηματική πρόοδο, αμφιβάλουν και αν έχει μάθει να εργάζεται- το λένε δηκτικά, επισημαίνοντας ότι είναι αδύνατον να εργάζεται και ταυτοχρόνως να μιλάει καθημερινά τόσο πολύ.

Οι δηλώσεις του για τον ΦΠΑ, για τη φορολογική πολιτική, για το ενδεχόμενο έκτακτης εισφοράς, προκάλεσαν δυσφορία στους κύκλους της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης λέει ότι κατεβάσει η κούτρα του, αδιαφορώντας για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και τις προτάσεις των συναδέλφων του υπουργών.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τις απόψεις του για τον ΦΠΑ κράτησε αποστάσεις και ο Γιάννης Δραγασάκης. Δεν είναι μόνο οι Γερμανοί που έχουν χάσει το λογαριασμό από τις δηλώσεις Βαρουφάκη. Είναι και οι Έλληνες και μεταξύ αυτών, πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. Κάποιοι μάλιστα λένε ότι ο ΥΠΟΙΚ έχει αρχίσει να εκνευρίζει και τον Πρωθυπουργό, υπενθυμίζοντας την παραίνεση Τσίπρα «λιγότερα συνθήματα και πιο πολύ δουλειά».

Νίκης- Καραγιώργη Σερβίας, ούτε ένα τσιγάρο δρόμος. Και όμως, ο Βαρουφάκης δυσκολεύεται να συνεργαστεί και να συνεννοηθεί με τη Βαλαβάνη και τη Σαββαΐδου.

Ενδεχομένως να σκεφτείτε πως είναι δυνατόν να μπαίνει (πολιτικά) στη ζυγαριά  ο… σούπερ Βαρουφάκης με τη Νάντια και την τεχνοκράτισσα Κατερίνα. Λάθος! Όταν η Βαλαβάνη αποχωρούσε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Τζανετάκη, ο Βαρουφάκης έφευγε από το Κέιμπριτζ για να διδάξει στο Σύδνεϋ- και η Νάντια, είχε ήδη… πλάκα τα γαλόνια από το Πολυτεχνείο, την Αντι- ΕΦΦΕ, τα στρατοδικεία, την ΚΝΕ και το ΚΚΕ. Και όταν ο Βαρουφάκης έγραφε τη «Θεωρία των Παιγνίων», η Βαλαβάνη επέστρεφε στην ενεργό δράση ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του τότε προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου.

Του Τάκη Χατζή