26 Μαρτίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΔΕΗ & ΕΥΔΑΠ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ....

Στα πλαίσια του '' δώσε και σώσε..'' μπήκαν και τα διαθέσιμα των Περιφερειών, με πρώτη τη Ρένα Δούρου να είναι έτοιμη να διαθέσει ένα μεγάλο μέρος από τα 350 εκ. € που υπάρχουν στο ταμείο.

Εν τω μεταξύ με  ένα tweet του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναφέρει ότι  η κυβέρνηση μετά τα αποθεματικά των ασφαλισμένων και των αγροτών, αναζητά ρευστότητα και στα αποθεματικά και τα ταμειακά διαθέσιμα των ΔΕΚΟ, καταφεύγοντας στην έσχατη λύση των ταμείων  ΔΕΚΟ με υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, όπως η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Οι προσδοκίες για Eurogroup έως την Παρασκευή που θα άνοιγε τον δρόμο για καταβολή χρηματοδότησης από την ΕΕ φθίνουν και πλέον στο κεντρικό σενάριο αναμένεται κατάθεση λίστας μέτρων και σύγκλιση των αρμάδων οργών των θεσμών από την Δευτέρα, με το χρόνο μεγάλο εχθρό λόγω και του καθολικού Πάσχα.
Τελευταίες ανάσες συγκέντρωσης διαθεσίμων, έχουν μείνει μόνο ο ΟΑΕΔ, του οποίου αναμένεται η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του και τα 600 - 650 εκατ. ευρώ του Ασφαλιστικού Κεφαλαίου Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ) τα οποία βρίσκονται ήδη σε Λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ και τα οποία μπορούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού Εργασίας να επενδυθούν προς αυτή την κατεύθυνση.