21 Απριλίου 2015

37 % ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ. ΣΩΣΤΑ ....

Χτες, παρουσιάστηκε από το τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ μια ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τη πορεία της συγκυβέρνησης, με πολλά και διάφορα ενδιαφέροντα ευρήματα. Δεν θα αναφερθούμε στο σύνολο αυτών, δεδομένου ότι είναι διαθέσιμα για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο στο διαδίκτυο, αλλά θα μείνουμε μόνο στην ερώτηση για την ικανοποίηση των πολιτών από την διαχείριση των οικονομικών θεμάτων.

Ένα ποσοστό λοιπόν 37%, δηλώνει από ΚΑΛΑ έως ΑΡΙΣΤΑ (φωτό). Δεν θα σταθούμε στο εάν αυτό το ποσοστό είναι ‘’κατευθυνόμενο’’, ‘’πειραγμένο’’, ή οτιδήποτε άλλο. Εμείς το θεωρούμε ότι είναι σωστό.

Χωρίς να έχουμε κανένα άλλο αναλυτικό στοιχείο της έρευνας, αυτό μας δείχνει πολλά. Ποια είναι η πολιτική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τις επιπτώσεις των κραυγών – συνθημάτων των ‘’ παραθυράτων υπουργών ‘’. ‘’
 
''Ότι και να γίνει Μισθοί και Συντάξεις είναι διασφαλισμένα’’, ή με απλά ελληνικά, δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι μη φοβάστε, εμείς είμαστε εδώ.

Εντάξει, αλλά αυτή η κατηγορία των συμπολιτών μας είναι ένα μέρος μόνο των οικονομούντων ατόμων και μάλιστα, όχι αυτό που με οικονομικούς όρους χαρακτηρίζεται ‘’ παραγωγικό ‘’. ‘’Παραγωγικός’’ είναι η πλειοψηφία του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος μετά τις απανωτές στάσεις εσωτερικών πληρωμών, έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών του. Και αυτός είναι που την πληρώνει άσχημα.

Σωστό λοιπόν το εύρημα της έρευνας. Το 37% των συμπολιτών μας, για την ώρα αισθάνεται στοιχειώδη οικονομική ασφάλεια. Το υπόλοιπο 63% είναι στην αναζήτηση, στην τύχη και στην ανασφάλεια.