1 Απριλίου 2015

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ...

Θα διαβάζετε καθημερινά άρθρα, παρεμβάσεις, αναλύσεις κ.λ.π. διαφόρων, τα οποία από όποια οπτική και αν προσπαθήσετε να τα δείτε, ένα σας έρχεται να πείτε.  ''Μα τι λέει τώρα αυτός ο Λάκας '' ? (Και για να μην υπάρξει καμία παρεξήγηση λάκας είναι μία άλλη έκφραση για αυτόν που λέμε '' φευγάτο ''. Η έκφραση προέρχεται  από το λακάω ή λακίζω που σημαίνει φεύγω.)

Όχι συν Έλληνες, δεν πρόκειται για ''λάκα'', ''νούμερο'' ή ''άσχετο''. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για ξύπνιο παλιάς κοπής. Προσέξτε ξύπνιο όχι με την έννοια του έξυπνου, αλλά του κουτοπόνηρου που έχει μείνει πίσω.

Προσπαθώντας να περάσει κάποιες θέσεις ή μηνύματα του και '' τρώγοντας πόρτα '' από παντού, επιδιώκει να μιλήσουν αρνητικά για αυτόν, προκειμένου να ακουστεί έστω και έτσι. Έτσι του έχουν πει, έτσι έχει ακούσει , έτσι νομίζει.

Παλιό κόλπο, προερχόμενο από το ''πες, πες κάτι θα μείνει'' (που αποδίδεται στον Γκαίμπελς), αλλά μόνο που τώρα είμαστε στο 2015. Και κάτι τέτοια δεν πιάνουν πλέον. Εκτός ίσως από μια κατηγορία συμπολιτών μας, που βιώνουν προχωρημένο alzheimer. Και αυτοί σε περιορισμένο βαθμό.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση πάντως, πρέπει να τους καταλογίζουμε θάρρος. Ίσως και θράσος !!!