28 Απριλίου 2015

ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ ΕΚΑΨΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ...

Θέμα της ημέρας σήμερα η χτεσινή συνέντευξη Τσίπρα και το τι βγήκε από αυτήν. Το σημειώσαμε πάλι και το πρωί. Τίποτα που να μπορεί να χαρακτηρισθεί καινούργιο ή συνταρακτικό. Όλα όσα είπε ήταν αναμενόμενα, τουλάχιστον για όσους θέλουν να βλέπουν τα πράγματα χωρίς κομματικές παρωπίδες. Αρκετοί πάλι, έμειναν με την απορία, που το πάει ο Τσίπρας. Και κάποιοι άλλοι απογοητεύθηκαν που το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μεταφέρεται για το μέλλον.

Ο Τσίπρας αντικειμενικά είναι άριστος επικοινωνιακά, με καθαρό πρόσωπο και βγάζει ειλικρίνεια όταν μιλά. Έδωσε την χτεσινή συνέντευξη προδιαθέτοντας τον κόσμο , αφ’ ενός μεν για μια ‘’ κολοτούμπα, αλλά με υπερηφάνια ‘’, αφ ετέρου δε, για να μετρήσει κατά πόσο μπορεί να κάνει τον Λαό, συμμέτοχο σε αυτήν.

Αυτό ήταν και το νόημα της αναφοράς σε Δημοψήφισμα, χωρίς όμως να λεχθεί από κανέναν ότι, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η Κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει θέση. Εδώ, κατά τη γνώμη μας, ‘’ έκαψε ‘’ ένα μέρος της εικόνας του Ηγέτη, που θέλει (θέλουν) να παρουσιάζει. Ένας Ηγέτης δεν ρωτάει. ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.

Για να μην όμως είμαστε αιθεροβάμονες,  ο κόσμος θα παρακολουθήσει την πορεία του Τσίπρα και τον επόμενο χρόνο. Έτσι έγινε με το ‘’ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ‘’ του Παπανδρέου, ‘’ ΤΑ ΖΑΠΠΕΙΑ ‘’ του Σαμαρά και το ‘’ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΚΙΖΕΤΑΙ ‘’ του Τσίπρα. Εξ άλλου σήμερα, ο Τσίπρας δεν έχει αντίπαλο. Δυστυχώς για όλους. Και για αυτόν.
 
Και για να δούμε τα πράγματα και από μια άλλη οπτική, ο ΙΚΑΡΟΣ της Μυθολογίας μας, έκαψε τα φτερά του, πνίγηκε, αλλά φχαριστήθηκε το ταξίδι του ....