22 Απριλίου 2015

Ο ΓΙΑΝΗΣ (ΜΑΣ), ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ....

Δεν έχουν τέλος οι βόμβες από την ''Πρώτη Φορά Αριστερά'' ! Τα πλήγματα είναι απανωτά και οι όποιες ελπίδες των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εξανεμίζονται μία μία, με αργά και σταθερά βήματα.

Αυτή τη φορά την χειροβομβίδα απασφάλισε ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος μιλώντας στο πλαίσιο του 20ου Banking Forum στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία άφησε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που υποτίθεται ότι αποτελούσαν κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης ορθάνοιχτα.

Ο υπουργός Οικονομικών έσπειρε ανέμους υπαινισσόμενος ότι το ασφαλιστικό σύστημα είναι μη βιώσιμο, ενώ, άφησε και παραθυράκι για παρεμβάσεις στα εργασιακά και αναμένεται να θερίσει θύελλες.

Χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε για το ασφαλιστικό ότι  '' Δουλεύουν λίγοι για πολλούς, το ένα τρίτο δουλεύει με μαύρα, το σύστημα είναι αδύνατο να ανταποκριθεί στις κοινωνικές ανάγκες, πρέπει να βρούμε έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία για να το στηρίξουμε ''.
Μιλώντας για τις ιδιωτικοποιήσεις, τόνισε ότι ένα κομμάτι από τα έσοδα θα πρέπει να πηγαίνει στο ασφαλιστικό.

Όσο για τα εργασιακά, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι «Σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ και το ILO αναζητούμε νέες μορφές εργασιακών σχέσεων για έξυπνη ρύθμιση της αγοράς εργασίας».

Οι δύο στόχοι της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, είναι:
1. Να μπουν τα δημοσιονομικά της χώρας σε μια βιώσιμη πορεία, καθώς το παλαιό πρόγραμμα δεν σταθεροποιούσε την οικονομία. Μάλιστα είπε με νόημα πως για την μερική επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, χρειάστηκε να κλείσει και το Βερολίνο το μάτι.
2. Η μείωση του στόχου για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα για φέτος, καθώς σε άλλη περίπτωση η χώρα θα καταστρέφονταν.