1 Απριλίου 2015

Ο ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ....

Ο μαϊντανός είναι ένα γνωστότατο (από τους αρχαίους Έλληνες) φυτό που ανήκει στο γένος Πετροσέλινον (Petroselinum) της οικογένειας των Σελινοειδών (Apiaceae)  Καλλιεργείται στις εύκρατες περιοχές για τα φύλλα του που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική, σε διάφορες σαλάτες, ως αρωματικό βότανο αλλά και ως φάρμακο σε διάφορες παθήσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για μΑΙΝΤΑΝΌΣτην Ελλάδα χρησιμοποιείται όχι μόνο ως συστατικό αλλά και ως διακοσμητικό σαλατών ή πιάτων κρέατος.

Αυτή η τελευταία χρήση του, έχει προκαλέσει την επέκταση του όρου στα πολιτικά και ειδησεογραφικά (ιδιαίτερα) πράγματα του τόπου. Έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε στις τηλεοπτικές μαζώξεις (πάνελ το λένε) τα ίδια και ίδια πρόσωπα, να λένε τα ίδια και τα ίδια πράγματα, με την ίδια εμφάνιση και την ίδια ρητορική. Κανένας νέος άνθρωπος, καμία νέα ιδέα, καμία νέα άποψη. Και από αυτό δεν ξεφεύγουν και αρκετοί από την επαγγελματική (?) έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία. 

Τα ίδια και στο πολιτικό σκηνικό. Ανακύκλωση των ίδιων προσώπων, ίδιων προτάσεων, απόψεων, διακηρύξεων διανθισμένων με ολίγον μαϊντανό, για να κάνουν (υποτίθεται) τη διαφορά. Και εάν τυχόν πάει κανείς να κάνει τη διαφορά, εντός ολίγου '' φυτεύεται σε γλάστρα ''.

Καλή η διακόσμηση, αλλά να βλέπουμε και λίγο ουσία ?