9 Απριλίου 2015

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΌ ΤΟ Σ.Ε.Σ....

Ένα θέμα το οποίο πέρασε σχετικά στα ψιλά, ήταν μια προχτεσινή απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για την εκπόνηση μελέτης με στόχο τη σύσταση «Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας».

Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη, Χ. Καραμάνου σκοπός της εταιρείας θα είναι η κερδοφορία, αλλά ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία θα λειτουργεί με έντιμο τρόπο!  Στόχοι της εταιρείας, σύμφωνα με τον εισηγητή, είναι  ένα νέο αναπτυξιακό - παραγωγικό πρότυπο για την καταπολέμηση της ανεργίας, με αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, με ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας και της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον. Είπε επίσης ότι στην κατεύθυνση αυτή θα αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα της Περιφέρειας (!!!)

Όπως αναφέρονταν στη σχετική εισήγηση, η εταιρεία αυτή  θα προωθήσει την «επιχειρηματική, οικονομική και γενικότερα βιώσιμη ανάπτυξη». Δηλαδή θα εγγυηθεί την υλοποίηση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης ώστε να λειτουργήσει η Τοπική Διοίκηση με επίκεντρο το κέρδος.

Φαίνεται ότι η εμπειρία με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (τα περιβόητα ΤοπΣΑ), άνοιξαν την όρεξη της Περιφέρειας για business !!! Αυτές που σαν αντιπολίτευση κατήγγειλε και αναθεμάτιζε.

Είναι πολλά τα λεφτά από το Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ), βλέπεις.