18 Απριλίου 2015

ΠΑΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ....

Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τέθηκε χτες με απόφαση του προέδρου της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα η Πανελλήνια Τράπεζα και ενώ είχε ήδη ληφθεί σχετική απόφαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων περνάει στην Τράπεζα Πειραιώς ενώ ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει και η Eurobank. Όπως αναφέρεται στο κείμενο της απόφασης για τη μεταβίβαση, τα στοιχεία του ενεργητικού της Πανελλήνιας Τράπεζας ανέρχονται στα 372,08 εκατ. ευρώ ενώ τα στοιχεία του παθητικού στα 645,29 εκατ. ευρώ. Η διαφορά που προκύπτει είναι αρνητική κατά 273 εκατ. ευρώ και το ποσό θα καταβάλει το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων. Το τίμημα που θα κληθεί να καταβάλλει η τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνεται στα 17,1 εκατομμύρια ευρώ.


Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς διασφαλίζει όλες τις θέσεις απασχόλησης των εργαζομένων της Πανελλήνιας Τράπεζας, πράγμα που αποτελεί και δέσμευση της Διοίκησης της.

Μετά την Παρασκευή 17 Απριλίου 2015 το δίκτυο της Πανελλήνιας Τράπεζας θα λειτουργεί υπό την πλήρη ευθύνη της Τράπεζας Πειραιώς και όλες οι συναλλαγές των πελατών της Πανελλήνιας Τράπεζας θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς καμία διακοπή. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες που πρόσφερε η Πανελλήνια Τράπεζα προς συνεταιριστικές τράπεζες.