25 Απριλίου 2015

Ο STAR ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ''ΠΕΘΑΙΝΕΙ'' - ΖΗΤΩ Ο ΜΑΡΔΑΣ ....

Μπορεί με την ''δημιουργική ασάφεια'' του Γιάνη (μας) να μην τα πήγαμε καλά, σε σημείο που ο Γιάνης (μας) να βλέπει την πόρτα να έρχεται κατά πάνω του, έρχεται όμως νέος '' δημιουργικός '' αστέρας. Ο Υπουργός (μας) Μάρδας, ο οποίος προχτές πολύ μας μπέρδεψε με το πως μπορεί και βρίσκει λεφτά μέσα σε τρεις ώρες. Και μιλάμε για πολλά λεφτά ...

Το ψάξαμε από εδώ, το κατασκοπεύσαμε από εκεί (γιατί λόγω της '' αριστερής συνωμοτικότητας '', με τις ερωτήσεις δεν γίνεται τίποτα) και τελικά το βρήκαμε. Κορυφαίον και δημιουργικόν. Όχι σαν το  ασαφές του Γιάνη (μας). Πως όμως έχει το πράγμα.

Κάθησε και σκέφτηκε λοιπόν ο  Μάρδας : '' Τι μας έχει απομείνει για να τους βάλουμε χέρι ? Μόνο οι εισηγμένες εταιρίες στις οποίες έχει συμμετοχή το Δημόσιο. Αλλά όμως, εδώ, δεν μπορώ να πω φέρτε το Ταμείο ρε παιδιά. Τι κάνουμε λοιπόν με αυτές ?''. Και το βρήκε. Θα κάνουν όλες αυτές Γενικές Συνελεύσεις Μετόχων (έτσι και αλλιώς είναι η εποχή τους) και εγώ που εκπροσωπώ το Ελληνικό Δημόσιο, θα προτείνω για φέτος να χορηγήσουν ψηλό μέρισμα.

Έτσι και έγινε με αρχή τον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου το Ελληνικό Δημόσιο έχει (για την ώρα) το 74,72% των μετοχών του, και ενώ η Διοίκηση του Οργανισμού ήταν έτοιμη να προτείνει μέρισμα 0,70 € ανά μετοχή, το ελληνικό δημόσιο (ο μεγαλομέτοχος, δηλαδή) πρότεινε να δοθεί 1,95 € ανά μετοχή. Έτσι στα Ταμεία αντί να μπουν 5.200.000 €, θα μπουν 14.600.000 € !!! ΚΑΛΟ, ΕΕΕΕΕ ? 

Τώρα, εάν  ο ΟΛΘ και οι άλλες επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΘ, ΤτΕ, ΟΤΕ, κ.α.) αναγκαστούν να οδηγηθούν σε τραπεζικό δανεισμό ή να αναστείλουν προγραμματισμένες λειτουργικές επενδύσεις τους, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ .....