30 Μαΐου 2015

ΚΑΙ Η BLACK ROCK (ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΨΩΜΙ ΜΑΣ), ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΕΞΟΔΟΥ !!!

Την πόρτα της εξόδου από την ευρωζώνη στη χώρα μας δείχνει έμμεσα ο Larry Fink ιδιοκτήτης και Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock αφού σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Daglbad επισήμανε πως οι οποίες παραχωρήσεις στην Ελλάδα είναι πιο επικίνδυνες από ένα Grexit.
 
 «Μια ελληνική αποχώρηση από την Ευρωζώνη είναι μακράν λιγότερο καταστροφική από τις παραχωρήσεις που μπορεί να ζητηθούν και από άλλες χώρες» ξεκαθαρίζει Larry Fink ο οποίος θεωρεί «απαράδεκτο» το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα θέλει να ανατρέψει τις προηγούμενες συμφωνίες για μεταρρυθμίσεις.
 
 «Εάν η Ευρώπη συνθηκολογήσει, στη συνέχεια οι Podemos στην Ισπανία θα απαιτήσουν τις ίδιες παραχωρήσεις. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι σε θέση να επιβιώσει» συνεχίζει ο ιδιοκτήτης της Blackrock.
 
 Οι δηλώσεις του Fink αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος δίνουν ώθηση τους σκληροπυρηνικούς της Ευρωζώνης, όπως η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες.
 
 Οι οποίοι δεν θέτουν υπό αμφισβήτηση την ουσία των συμφωνιών που έχουν συναφθεί από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν σε αντάλλαγμα για το δάνειο δισεκατομμυρίων που έλαβε η χώρα.
 
 Το επιχείρημα του διευθύνοντα συμβούλου της BlackRock ωστόσο είναι ότι «ένα Grexit μπορεί να τεθεί υπό διαχείριση και ως επενδυτής θα ένιωθα ασφαλής από μια αποφασιστική Ευρώπη» καταλήγοντας ότι «οι συμφωνίες μεταξύ των χωρών και των θεσμικών οργάνων τουλάχιστον ακόμα αξίζουν κάτι».
 
Ο Fink ωστόσο προειδοποιεί με πάθος για τους κινδύνους των παραχωρήσεων στις Ελληνικές απαιτήσεις συνεχίζει ο συντάκτης του άρθρου μεταφέροντας την βεβαιότητα του ιδιοκτήτη της Blackrock για το γεγονός ότι «η κατάσταση έχει αλλάξει στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
 Πριν από λίγα χρόνια ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους κατείχαν ιδιώτες, ενώ πλέον σήμερα το κατέχουν δημόσιοι φορείς, όπως η ΕΚΤ και το ΔΝΤ οι οποίοι θα έχουν πρόβλημα από ένα Grexit». Στις αγορές καταλήγει ο Fink «το πολύ – πολύ να υπάρξουν μία ή δύο ταραχώδεις ημέρες».