27 Μαΐου 2015

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ, ΑΛΛΑ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ ....

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα υπάρξει μια συμφωνία έστω και με την μορφή δίμηνης παράτασης, η τρίτη κατά σειρά. Τι θα είναι, πως θα είναι, δεν το ξέρουμε ακόμη. Ούτε και η κυβέρνηση από ότι φαίνεται. Αυτό το οποίο διαφαίνεται επίσης είναι ότι θα υπάρξει και τμηματοποίηση της χρηματοδότηση. Απλά,  θα μας δώσουν λεφτά για να πληρώσουμε μόνο την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Οι μεγαλύτερες υποχρεώσεις της Ελλάδος καταγράφονται το διάστημα 5 με 19 Ιουνίου προς το ΔΝΤ ύψους 1,53 δισεκ. και 6,6 δισεκ. περίπου λήξεις δύο ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ 20 Ιουλίου και 20 Αυγούστου. Οι υποχρεώσεις της Ελλάδος το Φθινόπωρο είναι πιο διαχειρίσιμες και εν συνεχεία στο τέλος του έτους συναντώνται πάλι αυξημένες υποχρεώσεις.
 
Η Γερμανία αλλά και το ΔΝΤ, ανησυχούν ότι εάν η Ελλάδα χρηματοδοτηθεί τώρα, χωρίς να έχει δεσμευθεί ότι θα υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις και περάσει τον σκόπελο του διαστήματος 5 Ιουνίου έως 20 Αυγούστου, μετά μπορεί να φανεί ασυνεπής και να μην εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Για τον λόγο αυτό η Γερμανία μιλάει για τμηματοποίηση της χρηματοδότησης και εμπροσθοβαρή συμφωνία ως προς το σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

Δηλαδή η Γερμανία ζητάει να πάρουμε όλα τα μέτρα τώρα και να χρηματοδοτηθούμε ως Ελλάδα τμηματικά. Μια τέτοια συμφωνία είναι κακή μεν για την Ελλάδα αλλά διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός.  Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και το ΔΝΤ.