23 Μαΐου 2015

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΡΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ !!!

Στα πλαίσια αναζήτησης βοήθειας απεμπλοκής από τα αδιέξοδα, ο Τσίπρας επικοινώνησε με τον Υπουργό Οικονομικών Jack Lew. Ο Jack Lew , σύμφωνα με το Reuters, κάλεσε τον Τσίπρα να καταλήξει εδώ και τώρα σε συμφωνία με τους δανειστές , απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει άμεσα δυσκολίες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Lew  στην τηλεφωνική συνομιλία με τον Τσίπρα την Παρασκευή (22/5), τον "προειδοποίησε ότι η αποτυχία να καταλήξουν γρήγορα σε συμφωνία θα προκαλούσε άμεσες δυσκολίες για την Ελλάδα και αβεβαιότητες για την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία ευρύτερα".

Eν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των εκβιασμών των λεγόμενων "εταίρων" για συμφωνία με τους δικούς τους όρους εδώ και τώρα και ειδικότερα της γερμανικής πλευράς εντάσσονται και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία κυβερνητική πηγή στο Βερολίνο τόνισε χαρακτηριστικά για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και δανειστών στις Βρυξέλλες, ότι «Πάνε σαν την χελώνα»!

Δεν κινείται τίποτα, επειδή κάθε τρίτη ημέρα μας παρουσιάζει η διαπραγματευτική ομάδα νέες ιδέες, που είναι συνήθως εξίσου ανώριμες όπως και οι προηγούμενες, πρόσθεσε η πηγή από το Βερολίνο.