29 Μαΐου 2015

ΟΛΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ...

Παρά την σιωπή που έχει πέσει το τελευταίο 24ωρο, οι ενδείξεις και οι αναλύσεις έμπειρων δημοσιογράφων, ξεδιπλώνουν το σενάριο που υλοποιείται σιγά - σιγά.

Κατ’ αρχήν όλη αυτή η φασαρία για την (ας την πούμε έτσι) ενδιάμεση συμφωνία, τελειώνει οσονούπω και παίρνουμε μια δίμηνη – τρίμηνη ανάσα. Η όλη φασαρία γίνεται για την κανονική, την μεγάλη, η οποία θα έχει και βαρύγδουπο τίτλο της μορφής ‘’ Σχέδιο Ανόρθωσης & Ανάπτυξης κ.λ.π., κ.λ.π. ‘’. Αυτή λοιπόν η νέα μεγάλη συμφωνία, θα είναι τετραετούς διάρκειας, τύπου 2 + 2. Δηλαδή, δύο πρώτα χρόνια δύσκολα, στα οποία θα γίνουν όλες οι προβλεπόμενες μεταρρυθμίσεις και αναδιαρθρώσεις και άλλα δύο επόμενα, στα οποία θα δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη. Και αυτό, γιατί οι εταίροι δεν μας έχουν πλέον καμία εμπιστοσύνη ότι θα τηρήσουμε τα όποια συμφωνηθέντα.

Οι προσλήψεις, επαναφορές και το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου ήταν ένα καθοριστικό κριτήριο για αυτόν το σχεδιασμό των δανειστών.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι εάν αυτό το τετραετές σχέδιο το αντέχει η κοινωνία και η κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται και οι τελευταίες δηλώσεις (-προειδοποιήσεις) πρωτοκλασάτων στελεχών και υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ. Προετοιμάζουν το εσωτερικό τους.