12 Ιουνίου 2015

ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΤΖΟΓΟΣ ....

Και όλο αυτό το παιγνίδι τα βρίσκουμε - τα χαλάσαμε - τα ξαναβρίσκουμε, έχει τον αντίκτυπο και στο (υποτυπώδες) Χρηματιστήριο Αθηνών, δίκη ασανσέρ. +8% χτες - 6% σήμερα και πάει λέγοντας. Κάποιοι κερδίζουν, κάποιο υποβαθμίζουν και κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να βγάζουν μεροκάματο.

Το σκηνικό αυτό πλήττει το ελληνικό χρηματιστήριο εν μέσω επικίνδυνων διαρροών με επίκεντρο την ζωτική συμφωνία που όσο δεν έρχεται, προκαλεί σημαντικές απώλειες στην αγορά και καταβάλλει την επενδυτική ψυχολογία.

Το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, σε ένα περιβάλλον δραματικής αβεβαιότητας αλλά και υποβόσκουσας προσδοκίας κινήθηκε εξ αρχής της ημέρας έντονα πτωτικά με το Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 774,46 μονάδες με ισχυρές απώλειες -5,92%, έχοντας χαμηλό ημέρας στις 772,88 μονάδες (-6,11%) και υψηλό στις 821,01 μονάδες (-0,26%) στο άνοιγμα.

Ο τζίρος σε μέτρια επίπεδα διαμορφώθηκε στα 86,16 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος έφτασε στα 167,7 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων τα 150 εκατ. τεμάχια διακινήθηκαν στις τράπεζες και 10,1 εκατ. στα warrants. Και η σημερινή συνεδρίαση όπως και η χθεσινή υστέρησε σε τζίρους και όγκους. Ούτε χθες το ανοδικό ράλι είχε το ποιοτικό υπόβαθρο της υποστήριξης από τζίρο, ούτε σήμερα η πτώση έχει υπόβαθρο.