13 Ιουνίου 2015

ΙΣΚΡΑ : ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ....

ΟΙ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ
 
 
Από το πρωί κύκλοι των διεθνών ΜΜΕ και εκπρόσωποι των "θεσμών'' συνεχίζουν να διακινούν  κινδυνολογικά και καταστροφικά σενάρια για τη χώρα στέλνοντας ταυτόχρονα τελεσίγραφα προς την ελληνική πλευρά για άμεση πρόταση μνημονιακών μεταρρυθμίσεων .
 
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του σκληρά νεοφιλελεύθερου οικονομικού site Bloomberg, το οποίο μετέδωσε πως στη συνάντηση της του Euro Working Group ζητήθηκε από την Ελλάδα να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις έως το βράδυ της Πέμπτης.
 
«Οι φορείς χάραξης πολιτικής εξετάζουν τώρα όλα τα σενάρια εάν η Ελλάδα αρνηθεί να συμβιβαστεί, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανότητας η χώρα τελικώς να εγκαταλείψει την ευρωζώνη, ανέφερε ένας από τους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο», αναφέρει το δημοσίευμα.  
 
Στο ρόλο του «κακού», εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Ο επικεφαλής του Eurogroup σε συνέντευξη που παραχώρησε σε φινλανδική εφημερίδα ο οποίος προχώρησε σε ωμό εκβιασμό της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού , διαμηνύοντας ότι «πλέον τα περιθώρια έχουν στενέψει πολύ και η μόνη επιλογή που έχει η ελληνική κυβέρνηση είναι να πάρει σκληρές αποφάσεις και να συμφωνήσει με τα όσα ζητούν οι δανειστές προκειμένου να κλειδώσει η συμφωνία».
 
«H Ελλάδα δεν έχει επιλογή από το να πάρει τις δύσκολες αποφάσεις που απαιτούνται από τους διεθνείς δανειστές της αν θέλει να εξασφαλίσει νέα δάνεια και να αποφύγει τη χρεοκοπία», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, επιχειρώντας να εγκλωβίσει την κυβέρνηση σε ένα κίβδηλο εκβιαστικό δίλημμα.
 
 
Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε ένα ρεσιτάλ κινδυνολογίας αποφάνθηκε ότι «αν η Ελλάδα δεν πάρει δύσκολες αποφάσεις, μένει μόνη της», παρουσιάζοντας ως μονόδρομο την υποχώρηση της κυβέρνησης στις απαιτήσεις των «θεσμών».
 
Ο Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «ακόμα μπορεί να επιτευχθεί εγκαίρως μια συμφωνία προκειμένου να δοθεί η βοήθεια στην Ελλάδα πριν από το τέλος του μήνα», προσθέτοντας ότι οι δανειστές «είναι ακόμα ανοιχτοί σε προτάσεις από την Ελλάδα, εφόσον αυτές είναι οικονομικά εφαρμόσιμες», αδιαφορώντας για το αν αυτές θα είναι και κοινωνικά βιώσιμες.    
 
΄Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαικής επιτροπής Vladis Dombrovskis καθώς όπως ανέφερε. «Ο χρόνος που απομένει για την επίτευξη συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της εγκαίρως, εξαντλείται».
 
Από την άλλη πλευρά κυβερνητικές πηγές το απόγευμα της Παρασκευής ανακοίνωσαν πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις και για αυτό το σκοπό εκπρόσωποι του πρωθυπουργού θα μεταβούν το Σάββατο στις Βρυξέλλες, όπου σε πρώτη φάση θα συναντηθούν με εκπροσώπους του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς θα είναι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Παπάς και Γιάννης Δραγασάκης. «Βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία», δηλώνουν. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ κατά την οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα στις διαπραγματεύσεις.  
 
Τούτη την κρίσιμη ώρα για τον ελληνικό λαό και τον τόπο και ενώ οι απειλές και οι εκβιασμοί από τους ιμπεριαλιστικούς κύκλους της δύσης εντείνονται, η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην υποχωρήσει μπροστά στους κυνικούς εκβιασμούς και στα ωμά τελεσίγραφα.
 
Το μόνο καθήκον για την κυβέρνηση αποτελεί μια συμφωνία η οποία πρέπει να επιτευχθεί μόνον εάν οφελεί τον λαό και τον τόπο.
 
Το πραγματικό δίλημμα των ημερών και αυτό που πρέπει να θέσει η κυβέρνηση προς τον ελληνικό λαό και προς τους δανειστές και να επιμείνει σε αυτό είναι να μην κάνει ούτε ένα βήμα πίσω από μια συμφωνία ασύμβατη με το ριζοσπαστικό πρόγραμμά.
 
Η χώρα διαθέτει πολλές εναλλακτικές λύσεις που παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να ανοίξουν το δρόμο για ελπιδοφόρες προοδευτικές εξελίξεις.