15 Ιουνίου 2015

ΟΧΙ ΡΕ ΣΑΚΗ, ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ !!!

Ο αριστερός και προοδευτικός νέος πρόεδρος κ. Διονύσης Τσακνής έχουν συναντίληψη με τον υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Πάνο Καμμένο όσον αφορά στην προβολή εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων. Την πρόταση -σύμφωνα με πληροφορίες- έκανε ο κ. Καμμένος και την αποδέχθηκε ασμένως ο αριστερός πρόεδρος της ΕΡΤ κατά τη σημερινή τους συνάντηση.
Στις μνήμες των Ελλήνων όμως, τουλάχιστον των παλαιότερων είναι ανεξίτηλα χαραγμένες έκπομπές όπως «Ελλάς και Θάλασσα» που μετέδιδε όλα τα νέα από το Πολεμικό Ναυτικό, «οι ουρανοί είναι δικοί μας» με τις αντίστοιχες ειδήσεις από την Πολεμική Αεροπορία. Μέχρι το κλείσιμο της δημόσιας τηλεόρασης το 2013 προβαλλοταν η εκπομπή «Με αρετή και τόλμη» την οποία αγάπησαν ιδιαίτερα οι στρατευμένοι, μάλλον λόγω της παρουσιάστριάς της, Δήμητρας Σάλτου.

Μετά τη σημερινή τους συνάντηση ο κ. Καμμένος δήλωσε ότι συμφώνησε με το νέο πρόεδρο της ΕΡΤ να προβάλλεται εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων στην δημόσια τηλεόραση: «Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ' ό,τι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για τη δυνατότητα που μας δίνει να προβάλλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Από την περιγραφή πάντως δεν δείχνει να είναι το «κόνσεπτ» μακρυά από την εκπομπή που παρουσίαζε με επιτυχία η κυρία Σάλτου...
 
Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ ακολούθως, εξέφρασε την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία του προέδρου της ΕΡΤ να δημιουργηθούν συμβούλια περιφερειών, όπου θα προβάλλονται οι θέσεις κάθε περιφέρειας ενώ ανακοίνωσε την επιστροφή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στις πολιτικές συζητήσεις που διεξάγονται στα στούντιο της ΕΡΤ.

Ο κ. Τσακνής από την πλευρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ «για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για τη λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για τη λειτουργία -μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων- της ΕΡΤ3», ενώ ζήτησε τις προτάσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης».

Σχολιάζοντας, τέλος, το διάστημα από το κλείσιμο της ΕΡΤ μέχρι την επαναλειτουργία της, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι «υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στον Έβρο όπου τοποθετήθηκαν σταθμοί αναμετάδοσης και "τυφλώθηκαν" οι Έλληνες πολίτες από ενημέρωση στα ελληνικά», προσθέτοντας ότι «η προπαγάνδα η οποία έγινε αυτό τον καιρό, οφείλεται στο ότι κάποιοι αποφάσισαν, για κομματικά συμφέροντα, να κλείσουν τη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία» και επισήμανε: «Αυτό αποκαθίσταται άμεσα, και θεωρώ ότι είναι πρωταρχική υποχρέωσή μας να καλύψουμε την ανάγκη ενημέρωσης του συνόλου των Ελλήνων πολιτών σε όλη την ελληνική επικράτεια, όπως επίσης και των Ελλήνων ναυτικών, από την περιοχή της Νοτίου Κρήτης μέχρι του Σουέζ, όπου δεν ακουγόταν ελληνική φωνή λόγω του ότι έκλεισε ο σταθμός της Κρήτης. Αυτά είναι δύο μικρά σχόλια που δείχνουν και την εθνική σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ».

Πηγή : protothema.gr