3 Αυγούστου 2014

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ .....

Τον Junius τον θεωρώ φίλο. Πραγματικό φίλο και όχι ευκαιριακό της μορφής, '' έλα να μου κάνεις μια δουλειά ή εξυπηρέτηση ''. Και σε αυτό βασιζόμενος, εκτιμώ ότι δεν θα ''στραβώσει'', που θα του κάνω μια μικρή αντιπαράθεση, σε μια τελευταία του ανάρτηση - άρθρο.

Λέει λοιπόν στο άρθρο του ο φίλος Junius ότι '' εκ των πραγμάτων ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι εκείνος που θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων από Σεπτέμβρη, ''. Δεν θέλω να κάνω τον πολιτικό αναλυτή, αλλά ο Σαμαράς θα εξαναγκασθεί να κάνει κινήσεις από τον Σεπτέμβριο, χωρίς καμία πρωτοβουλία (με την πολιτική έννοια του όρου), θέλει - δεν θέλει.

Τα 180άρια που επαγγέλλεται αυτός και η ομάδα του, είναι καθαρά για επικοινωνιακούς λόγους και μόνον, και το ξέρουν όλοι. Το κάνει απλά για να δείξει  σε όσους νεοδημοκράτες τον στηρίζουν ακόμα, ότι είναι '' ο αρχηγός''.

Η αλήθεια είναι ότι θα εξαναγκασθεί να κάνει κινήσεις για να περιορίσει τις απώλειες της Ν.Δ. και να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά, την επόμενη μέρα. Σε αυτά τα επικοινωνιακά πλαίσια της συγκυβέρνησης συνολικά, εντάσσεται και ο επόμενος έλεγχος των Τροικάνων στο Παρίσι, γεγονός με το οποίο πέφτει και πολύ γέλιο. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος κάνουν πως '' δείχνουν τα δόντια τους '' στην Τρόικα (ένεκα των εξελίξεων του Σεπτεμβρίου...), η Τρόικα δεν μασάει από αυτά και λέει '' εμείς θα έρθουμε στην Αθήνα για να δείτε ποιο είναι το αφεντικό '' και τελικά καταλήγουν στην μεσαία λύση. Στο Παρίσι , όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί υπάρχουν πληροφορίες για '' Τρομοκρατικό Χτύπημα '' κατά των Τροικάνων.  (Μάλιστα. Τώρα καταλάβαμε και γιατί απέδρασαν ο Ξηρός & ο Μαζιώτης !!.)

Θα διαφωνήσω ακόμη στο '' Καλώς ή κακώς ο πρωθυπουργός αποδείχτηκε μετρ της στρατηγικήςΚατάφερε να περιορίσει το «ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ» ''. Δεν φαίνεται από πουθενά ότι το ''ρεύμα ΣΥΡΙΖΑ'' περιορίζεται. Το αντίθετο μάλιστα. Απλά ο Αλέξης φαίνεται ότι δουλεύει υπόγεια, αν και δεν ξέρω εάν αυτό του κάνει καλό. Τώρα, εάν για συγκυριακούς λόγους τα φώτα της επικαιρότητας έχουν στραφεί ιδιαίτερα στο ''ΠΟΤΑΜΙ'', σαν το πόλο που θα χαλάσει τους σχεδιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας στρατηγικής ΣΑΜΑΡΑ, αλλά ΑΛΛΩΝ. Και δυστυχώς ή ευτυχώς το ξέρουμε όλοι αυτό.

Σε δύο ακόμη σημεία θα διαφωνήσω με τον φίλο μου. Στο ότι ο Σαμαράς '' κατάφερε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα, και στο ότι '' έβγαλε την χώρα στις αγορές ''.

Για το πρώτο, ας διαβάσει όποιος θέλει την τελευταία Έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, αν και δεν θα το συνιστούσα, για λόγους ψυχικής ηρεμίας, καθαρά. Για το δεύτερο, η αλήθεια είναι ότι '' προσπαθήσαμε να βγούμε στις Αγορές ''. Το αποτέλεσμα ? Πήραμε τα μισά από όσα θέλαμε, με το μεγαλύτερο επιτόκιο και από τις ...  (αυτό δεν το γράφω γιατί μου επιτρέπεται να το πω). Άρα το πείραμα να βγούμε στις Αγορές, δεν πέτυχε.

Τέλος στο '' δείχνει τα δόντια του καθημερινά.. Ακόμα και απέναντι στους Καραμανλικούς!!!! '' δεν θα το σχολιάσω. Είπαμε, ο Junius είναι φίλος. Και τους φίλους τους δέχεσαι και με τα ελαττώματά τους !!!!!