25 Αυγούστου 2014

" NO PASARAN " ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ


Παραιτήθηκε σύσσωμη η Γαλλική Κυβέρνηση!
Την παραίτηση όλης της κυβέρνησής του υπέβαλε ο γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά από αίτημα του αρχηγού του γαλλικού κράτους. Ο Βαλ αναμένεται να παρουσιάσει νέο κυβερνητικό σχήμα την Τρίτη. Στο φόντο βρίσκεται ο ενδοκυβερνητικός πόλεμος που είχε ξεσπάσει μετά τις επικρίσεις του υπουργού Οικονομίας στην οικονομική πολιτική που ακολουθεί το Παρίσι.

Η φράση που είχε πυροδοτήσει τον πόλεμο ήταν αναφορά του υπουργού Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούργκ πως «η Γερμανία έχει πέσει στην παγίδα της λιτότητας, την οποία επιβάλλει σε όλη την Ευρώπη».

Κύκλοι του πρωθυπουργικού γραφείου είχαν αναφέρει πως ο Βαλς θεώρησε ότι Μοντεμπούργκ «πέρασε την κίτρινη γραμμή» με τα σχόλιά του.
 
Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα είναι μέλος της νέας κυβέρνησης της χώρας, την οποία ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς αναμένεται να παρουσιάσει την Τρίτη, λέγοντας ότι θέλει να «ανακτήσει την ελευθερία του», μετά τις σφοδρές επικρίσεις που διατύπωσε εναντίον της οικονομικής πολιτικής την οποία εφαρμόζουν ο Βαλς και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.