25 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΤΡΟΙΚΑ - ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!

Όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου παραχωρούνται στην Fraport AG - Slentel Ltd έναντι 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με το Ταμείο, κατά τη διάρκεια της σημερινής κοινής συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφραγίστηκαν οι οικονομικές προσφορές, που υποβλήθηκαν στις 10.10.2014 από τα επενδυτικά σχήματα CASA (Corporation America S.A.) - METKA Α.Ε., FRAPORT AG- SLENTEL Ltd και VINCI Airports S.A.S. - ΑΚΤOR Παραχωρήσεις Α.Ε. για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης, λειτουργίας, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων της χώρας (Ομάδες Α και Β)».

Η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ. ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου €1,4 δισ. Τα ποσά αυτά είναι επιπλέον του εφάπαξ τιμήματος και του ετήσιου εγγυημένου καταβλητέου μισθώματος σημειώνεται.

Για την ιστορία η FRAGPORT AG είναι Κρατική Γερμανική  Εταιρία και η SLENTEL είναι θυγατρική του όμιλου Κοπελούζου.