26 Νοεμβρίου 2014

''ΘΑ ΤΡΕΞΩ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ... ''

Διαβάσαμε όσα είπε ο υπουργός Χρυσοχοΐδης στο Τ/Σ ΣΚΑΙ, για το μπλοκάρισμα των έργων στο Φαληρικό Όρμο και την Πανεπιστημίου και πολύ μας άρεσαν οι απαντήσεις του (!!!).

Ειδικά αυτή, στην οποία είπε χαρακτηριστικά, ότι δεν είχαν ολοκληρωθεί οι σχετικοί φάκελοι και επειδή σε αυτή την φάση ζητάμε εμπροσθοβαρώς την χρηματοδότηση για τα έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμα ΕΤΠΑ 2014 - 2020, δεν τους ενέκριναν στην ΕΕ, για τυπικούς λόγους. Επειδή το έργο δεν ήταν συνεχιζόμενο, αλλά καινούργιο !!!!


(Μην μπούμε στη διαδικασία να συζητήσουμε, γιατί έστειλαν ελλιπείς φακέλους και τι σημαίνει εμπροσθοβαρής χρηματοδότηση, γιατί δεν έχει νόημα. Μας έχουν και οι κουτόφραγκοι στο καναβάτσο, στο Παρίσι... Άστε το καλύτερα.).

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε ότι σε πρώτη φάση ξεκινούν τα αντιπλημμυρικά έργα στο Φαληρικό Όρμο, όπως αυτά προβλέπονται στις μελέτες ανάπλασης της περιοχής. Το κόστος των έργων ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ και θα διατεθούν από εθνικούς πόρους.

Δεν είπε όμως ότι στις προτάσεις που δώσαμε στην Κομισιόν για την απορρόφηση των πόρων του ΣΕΣ (νέου ΕΣΠΑ) μας έκαναν 3.600 παρατηρήσεις !!!

‘Οπως το διαβάζετε, 3.600 παρατηρήσεις. Οπότε με τους επενδυτές άφαντους, τις δημόσιες επενδύσεις παγωμένες (για να βγάλουμε πλεόνασμα) και το ΣΕΣ ακόμη στον αέρα, ας το πάρει ο υπουργός πάνω του να δούμε τι θα βγει ….

(Βέβαια προεκλογική περίοδο έχουμε, το κόμμα περνάει κρίση, οπότε το να λέμε και καμιά κουβέντα παραπάνω…. Το καλοκαίρι του 2015, το ξαναβλέπουμε, εάν βοηθήσει ο θεός και είμαστε εδώ ακόμη. Είναι και αυτό μια άποψη )