9 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΚΥΡΙΟΙ.

Τρεις καθηγητές και η πατρίς εχάθη ‘’ είχε αποφανθεί  προ αμνημονεύτων ετών ο Βίσμαρκ. Τόσο παλιό, αλλά και τόσο διαχρονικό και επίκαιρο. Έτσι, χρόνια τώρα  εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί, experts, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και δεν ξέρω και εγώ πόσοι άλλοι, έχουν βουλιάξει με τις ιδέες τους την καθημερινότητα μας. Και δυστυχώς, στο τέλος πάντα επιβεβαιώνεται ότι οι πρακτικές ιδέες, προέρχονται πάντα από απλούς ανθρώπους.
Αποτέλεσμα εικόνας για Αποδείξεις
Αναφέρομαι στην ελληνική εκδοχή της αμερικάνικης πατέντας, που πρότεινε ο καθηγητής – υπουργός Βαρουφάκης για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θέλει λέει να κάνει ομάδες ερασιτεχνών καλωδιωμένων ράμπο, οι οποίοι, δίκην μακαρίτη Αρτέμη Μάτσα σε παλιές ελληνικές ταινίες, θα καταγράφουν τους μη κόπτοντες αποδείξεις. Και στην άλλη τελευταία  υπερ-ιδέα του '' Ελααα  Κλερώνειιιιι '' !!!!

Υπάρχει όμως και πιο απλή, εφικτή λύση κύριοι του κυβερνητικού οικονομικού think tank. Όλοι οι έλληνες πολίτες να προσκομίζουν στο τέλος κάθε οικονομικού έτους τις αποδείξεις που έχουν μαζέψει και να τους ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΣΕ ΧΡΗΜΑ το 10%. Ούτε συμψηφισμοί, ούτε έκπτωση από τον αναλογούντα φόρο, ούτε όρια, ούτε τίποτα. Προσκόμισες αποδείξεις 3.000€ , ορίστε 300€. Έφερες 10.000€ ορίστε 1.000€.  Απλά πράγματα. Ποιος δεν θα θέλει την απόδειξη ή, ποιος θα σταματάει να την παίρνει επειδή κάλυψε το όριο, όταν ξέρει ότι αυτή μεταφράζεται σε επιστρεφόμενο χρήμα ?

Και εκτός των άλλων θα υπάρχει κίνητρο και για αυτούς, οι οποίοι σήμερα δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση και για τους οποίους είναι αδιάφορη η συλλογή αποδείξεων.

Με αυτό τον τρόπο, όλοι οι έλληνες θα γίνουν οικονομικοί ράμπο. Όχι όμως καλωδιωμένοι και δακτυλοδείκτες.  Απλά πράγματα κύριοι.